NH haalt met Noord-Hollanders verhaal bij politiek Den Haag

19-09-2022

Door de huidige financiële crisis hebben veel mensen in Noord-Holland het zwaar. Mensen kunnen hun rekeningen niet meer betalen door inflatie en stijgende energierekeningen. Dat zorgt voor schrijnende verhalen. Deze verhalen brengt NH Nieuws dinsdag 20 september, op Prinsjesdag, onder de aandacht bij politiek Den Haag. Een aantal ministers heeft toegezegd deze Noord-Hollanders te woord te staan.

“Een warme douche hoort in Nederland geen luxe te zijn.”
Met een bus vol Noord-Hollanders bij wie het water aan de lippen staat, gaat NH naar Den Haag om de verhalen persoonlijk over te brengen. Deze Noord-Hollanders hebben gehoor gegeven aan de oproep die NH heeft gedaan op radio en de website. Zoals Helena (70) die loopt bij de Voedselbank en leeft van 40 euro per week. En Sabine (30) die opmerkt: “Een warme douche hoort in Nederland geen luxe te zijn.”

Luisterend oor
Onder andere Carola Schouten (minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen namens de ChristenUnie), Attje Kuiken (fractievoorzitter en politiek leider van de PvdA), Jesse Klaver (fractievoorzitter en politiek leider van GroenLinks), Joost Eerdmans (fractievoorzitter en partijleider JA21), Pieter Omzigt (lid van de Tweede Kamer) en Wybren van Haga (lid van de Tweede Kamer) hebben toegezegd de bewoners te woord te staan.

De mensen en hun verhalen
De rit naar Den Haag, de mensen en hun verhalen, én de ontmoetingen met de Haagse politici zijn dinsdag 20 september van 16.00 -17.00 uur te zien en te lezen op de kanalen van NH Nieuws: Facebook, YouTube, website, radio en tv. Om 21.00 uur is er een compilatie van 15 minuten te zien.

Foto: NH Nieuws
Auteur: NH Nieuws

Gerelateerde berichten

Luuk Sijbring nieuwe hoofdredacteur RTV Noord

"Met zijn ervaring en zijn kennis van onze provincie past Sijbring als geen ander bij onze doelstelling om het bereik verder uit te bouwen en te versterken."

02 12 2022

Online nieuwsartikelen van Omroep Flevoland nu in tien andere talen te lezen

De nieuwsartikelen van Omroep Flevoland zijn niet alleen meer in het Nederlands te lezen maar ook in tien andere talen.

01 12 2022

NH heeft een nieuw uiterlijk en een nieuw adres

"Wij bieden de mensen in de regio een onmisbare stem voor kleine en grote verhalen over ongemak, moed, blijdschap en zelfredzaamheid."

28 11 2022