NH haalt met Noord-Hollanders verhaal bij politiek Den Haag

19-09-2022

Door de huidige financiële crisis hebben veel mensen in Noord-Holland het zwaar. Mensen kunnen hun rekeningen niet meer betalen door inflatie en stijgende energierekeningen. Dat zorgt voor schrijnende verhalen. Deze verhalen brengt NH Nieuws dinsdag 20 september, op Prinsjesdag, onder de aandacht bij politiek Den Haag. Een aantal ministers heeft toegezegd deze Noord-Hollanders te woord te staan.

“Een warme douche hoort in Nederland geen luxe te zijn.”
Met een bus vol Noord-Hollanders bij wie het water aan de lippen staat, gaat NH naar Den Haag om de verhalen persoonlijk over te brengen. Deze Noord-Hollanders hebben gehoor gegeven aan de oproep die NH heeft gedaan op radio en de website. Zoals Helena (70) die loopt bij de Voedselbank en leeft van 40 euro per week. En Sabine (30) die opmerkt: “Een warme douche hoort in Nederland geen luxe te zijn.”

Luisterend oor
Onder andere Carola Schouten (minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen namens de ChristenUnie), Attje Kuiken (fractievoorzitter en politiek leider van de PvdA), Jesse Klaver (fractievoorzitter en politiek leider van GroenLinks), Joost Eerdmans (fractievoorzitter en partijleider JA21), Pieter Omzigt (lid van de Tweede Kamer) en Wybren van Haga (lid van de Tweede Kamer) hebben toegezegd de bewoners te woord te staan.

De mensen en hun verhalen
De rit naar Den Haag, de mensen en hun verhalen, én de ontmoetingen met de Haagse politici zijn dinsdag 20 september van 16.00 -17.00 uur te zien en te lezen op de kanalen van NH Nieuws: Facebook, YouTube, website, radio en tv. Om 21.00 uur is er een compilatie van 15 minuten te zien.

Foto: NH Nieuws
Auteur: NH Nieuws

Gerelateerde berichten

Ruud van Os nieuwe hoofdredacteur Rijnmond

Ruud van Os wordt de nieuwe hoofdredacteur van de regionale omroep Rijnmond. Zijn benoeming gaat per direct in.

18 05 2023

LHBTI-gemeenschap uit Almere aan het woord in ‘Ally onder de regenboog’

Op zaterdag 8 april zendt Omroep Flevoland de tv-première van ‘Ally onder de Regenboog’ uit. In deze documentaire staat centraal hoe LHBTI’ers in Almere hun leefomgeving ervaren.

04 04 2023

Verslaggevers RTV Noord winnen Saskia Stuivelingprijs

Tristan Braakman en Mario Miskovic krijgen de prijs de verslaggeving van de parlementaire enquête naar de aardgaswinning in Groningen.

07 03 2023