Midden in de regio: RPO-begroting 2024

22-09-2023

Het begrotingsjaar 2024 staat in het teken van een sterke, innovatieve regionale omroep met goede regionale journalistiek; programma’s die verbinden en aandacht hebben voor wat er leeft in de regio’s. De regionale omroepen staan voor betrouwbaar nieuws van dichtbij en vervullen een belangrijke rol in het publieke mediadomein. We verdiepen het landelijke nieuws en versterken de regionale en lokale journalistiek.

Digitale transformatie
We liggen op koers met de uitvoering van onze strategische prioriteiten die zijn benoemd voor de verdieping en aanscherping van ons concessiebeleidsplan. Met onze journalistieke verhalen verhogen we de journalistieke kwaliteit. Gezamenlijk werken we aan digitale transformatie in een transformatieteam dat bestaat uit twintig collega’s van regionale omroepen. Het onderzoek is ondergebracht in een nieuw opgericht overkoepelend datateam dat analyses doet voor alle regionale omroepen om te komen tot een verdieping en verbreding van relevant bereik. We werken samen met de landelijke NOS en lokale omroepen (NLPO) in het project Publiek Journalistiek Huis om de publiek-journalistieke infrastructuur te versterken. Er staat een campagne Talent werven en behouden op de agenda voor 2024. Een gezamenlijk opleidingsplan (Regio Academy) gaat bijdragen aan het ontwikkelen van talent. Verder werken omroepen aan meer diversiteit in hun media-aanbod en in hun organisatie.

Regionaal vertelt het héle verhaal, betrouwbaar en dichtbij

Foto: Eric Brinkhorst

Ontdek meer

Sintvoorieder1: Record bij actie van Radio West en lokale omroepen

Nadat Den Haag FM al actievoerde voor Sintvoorieder1 werd de inzameling door Omroep West breder uitgerold naar meer lokale omroepen.

25 11 2023

Tweede Kamerverkiezingen bij regionale omroep: Iedere regio telt

Meer dan ooit telt iedere regio, ook voor politiek Den Haag. De regionale omroepen zetten bij Tweede Kamerverkiezingen het publiek centraal.

10 11 2023

Regionale omroepen en Kieskompas: Onafhankelijke stemhulp voor de regio

Kieskompas speelt naast alle landelijke onderwerpen ook per provincie in op thema’s die daar spelen.

03 11 2023