Melle Tuik is de nieuwe presentator ‘West komt Thuis’ bij Radio West

23-09-2021

Vanaf maandag 4 oktober is Melle Tuik elke werkdag te horen als presentator van ‘West komt Thuis’ op Radio West. Tuik is eerder te horen geweest als nieuwslezer bij Radio West en presenteerde ook bij KX Radio, Holland Centraal, Sleutelstad FM en Ice Radio.

West komt Thuis
Op Radio West is elke werkdag het programma ‘West komt Thuis’ te beluisteren van 16.00-19.00 uur. In dit programma wordt de (nieuws)dag samengevat. Er zijn interviews met mensen die in het nieuws zijn, afgewisseld met muziek, weer en verkeer. Vanaf 4 oktober wordt het programma gepresenteerd door Melle Tuik.

Passievol
Radiocoördinator Patrick van Houten is blij met de start van Tuik: “Met Melle halen we een radiopresentator in huis die passievol radio maakt, een prettige stem heeft en een grote liefde heeft voor muziek. Ik weet zeker dat Melle een waardige aanvulling is op het team van Radio West.”

Cursussen en coaching
De 54-jarige Melle Tuik is geboren in Rotterdam, doorliep de middelbare school in Gouda en woont sinds zijn studie in Leiden, waar hij internationaal recht studeerde. Sinds zijn prille jeugd is radio maken en muziek draaien zijn passie. “Op de lagere school draaide ik al plaatjes!”, zegt Tuik. Tijdens zijn studie startte hij bij Streekomroep Rijnland, een van de voorgangers van Holland Centraal, waar hij later nog bestuursvoorzitter werd. “Ik heb geïnvesteerd in mezelf met cursussen en coaching en kwam in contact met het radiostation dat Rob Stenders gestart was: KX Radio. Ik heb daar zeven jaar veel geleerd en met heel veel plezier programma’s gemaakt.”

Helemaal radio
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus toen hij gevraagd werd om af en toe als nieuwslezer bij Radio West aan de slag te gaan, hoefde hij daar niet lang over na te denken. “Als invalkracht, ben ik vanaf maart dit jaar te horen als nieuwslezer op Radio West.” En toen kwam die andere vraag: “Ik kan me nu helemaal op radio gaan storten, met een programma waarbij de hoofdlijnen bekend zijn, maar waarin ik ook veel vrijheid heb. Ik heb er zin in!”

Foto: Gaby Kuipers

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022