Man die verslaggever Rijnmond aanviel krijgt taakstraf

04-06-2021

De man die op Eerste Paasdag verslaggever Jacco van Giessen van Rijnmond aanviel bij een kerk in Krimpen aan den IJssel, moet een schadevergoeding van 500 euro betalen en een taakstraf van zestig uur uitvoeren. Dat is hem 4 juni opgelegd tijdens een zogenoemde OM-hoorzitting.

De 43-jarige Krimpenaar viel de verslaggever op zondagochtend 28 maart uit het niets van achteren aan, toen hij kerkgangers vragen stelde over de opening van de Mieraskerk in het dorp ten tijde van corona. Het voorval staat op camera. Van Giessen deed aangifte en heeft melding gemaakt bij PersVeilig.

Na het incident ontstond maatschappelijke onrust. Dezelfde dag werd ook een verslaggever op Urk aangevallen. “Journalisten krijgen tijdens hun werk soms te maken met bedreigingen of geweld. Als journalisten hiermee te maken krijgen, wordt het moeilijker om verslag te doen. De politie en het Openbaar Ministerie (OM) nemen aangiftes van journalisten van bedreiging en mishandeling daarom zeer serieus. Ook worden er hogere straffen geëist of opgelegd”, meldt het OM.

“Deze straf ligt in lijn der verwachting”, zegt advocaat Frank van Ardenne over de taakstraf en de schadevergoeding die is opgelegd. “De verdachte heeft twee weken de tijd om verzet aan te tekenen, maar wij hopen dat het hiermee klaar is en dat Van Giessen dit nare hoofdstuk kan afsluiten.”

Foto: Rijnmond | Tobias Kleuver

Auteur: rpo

Gerelateerde berichten

Hanneke Koppers nieuwe directeur Omroep Brabant

“Zij heeft de kracht om te verbinden en is tegelijk een verstandige vernieuwer met een groot hart voor Brabant en de Brabanders.”

17 06 2021

Hoofdredacteur Michel la Faille van Studio Alphen naar Omroep West

Talentvolle journalist stroomt door van de lokale omroep naar de regionale omroep. Bij Omroep West verstrekt hij de nieuwsredactie.

15 06 2021

Tweede editie Online Limburgs Schuttersfeest bij L1

Ruim 100 jaar is het Oud Limburgs Schuttersfeest een van de grootste culturele events in Limburg. Op 4 juli kan iedereen coronaproof mee schieten.

02 06 2021