Miljoen kijkers Maartens Alvestêdetocht bij Omrop Fryslân

27-06-2019

Omrop Fryslân heeft alle records verbroken met de non-stop uitzending van de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. Bijna een miljoen mensen hebben naar de Omrop gekeken en de online kanalen trokken ruim een miljoen bezoeken.

Op het hoogtepunt van de live uitzending op televisie maandagavond keken er evenveel mensen naar de Omrop dan naar bijvoorbeeld NPO3. Niet alleen vanuit Friesland of de rest van Nederland, maar vanuit de hele wereld stroomden de berichten binnen. Nina Hiddema, directeur van Omrop Fryslân: “Dit bevestigt nog maar eens de enorme kracht van de regionale omroepen”.

Maarten van der Weijden zwom de Elftstedentocht om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Vanaf 21 juni was de strijd dag en nacht op radio, televisie, Omropfryslan.nl en de Omrop-app te volgen. Bovendien kon er in ruil voor een donatie aan de Maarten van der Weijden Foundation een plaat aangevraagd worden bij Omrop Fryslân Radio.

In het uitgebreide blog over Maartens Alvestêdetocht is alles terug te kijken en lezen.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022