Luuk Sijbring nieuwe hoofdredacteur RTV Noord

02-12-2022

Luuk Sijbring wordt de nieuwe hoofdredacteur van RTV Noord. Per 1 januari 2023 volgt hij Pieter Sijpersma op die sinds 1 september 2021 als waarnemend hoofdredacteur optrad. Met de benoeming keert Sijbring terug bij de omroep die hij in 2003 verliet.

Luuk Sijbring (60) studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en begon zijn loopbaan als DJ bij verschillende piratenzenders in Groningen en Drenthe en als vrijwilliger bij OOG, de lokale omroep van de stad Groningen. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als juridisch medewerker keert hij in 1992 als programmaleider terug bij OOG. Drie jaar later volgt de overstap naar RTV Noord waar hij eerst als verslaggever voor Radio & TV aan de slag gaat en vervolgens de rollen van programmaleider TV en Hoofd Varia vervult. In 2003 vertrekt hij naar de KRO, daar wordt hij eerst Hoofd Amusement Radio en is hij vervolgens verantwoordelijk voor de gehele radioprogrammering als Hoofd Radio en lid van het managementteam. Sinds 2015 is Sijbring werkzaam als zelfstandig mediaprofessional.

Directeur Nina Nomden van RTV Noord: ”Wij zijn heel erg blij met de benoeming van Luuk als onze nieuwe hoofdredacteur, hij is een geweldige aanwinst voor onze omroep. RTV Noord is de omroep van en voor alle Groningers en één van de regionale omroepen met het hoogste bereik op TV, radio en internet. Met zijn brede ervaring in de media en zijn kennis van onze provincie past Luuk als geen ander bij onze doelstelling om dat bereik de komende jaren verder uit te bouwen en te versterken.”

Luuk Sijbring over zijn benoeming: “RTV Noord is al meer dan 75 jaar een vaste waarde in het Groninger medialandschap. Ik kijk ernaar uit om samen met een club gedreven journalisten en programmamakers de omroep toekomstbestendig te maken in een sterk veranderende samenleving. Het is heel fijn om terug te keren naar de organisatie waar ik eerder met zoveel plezier heb gewerkt. En Groningen heeft nog steeds een warm plekje in mijn hart!”

Foto: RTV Noord
Auteur: RTV Noord

Gerelateerde berichten

KRO-NCRV, L1 en Omroep Brabant maken derde seizoen Carnavalshart

In vier afleveringen worden ontroerende, hartverwarmende, vrolijke en muzikale verhalen verteld uit het zuidelijke hart van carnavalsland.

25 01 2023

Cécile Narinx nieuwe hoofdredacteur van L1

Cécile Narinx wordt de nieuwe hoofdredacteur van L1. De in Maastricht geboren Narinx heeft veel ervaring in de media.

25 01 2023

Metropoolredactie: unieke samenwerking in medialandschap

NH, Omroep Flevoland en stadsomroep AT5 beginnen een gezamenlijke Metropoolredactie en brengen nieuws over deAmsterdamse metropoolregio.

11 01 2023