LHBTI-gemeenschap uit Almere aan het woord in ‘Ally onder de regenboog’

04-04-2023

Op zaterdag 8 april zendt Omroep Flevoland de tv-première van ‘Ally onder de Regenboog’ uit. In deze documentaire staat centraal hoe LHBTI’ers in Almere hun leefomgeving ervaren, maar ook wat andere inwoners uit de regenboogstad van het LHBTI-beleid vinden.

Regisseur Claire Slingerland onderzoekt ook of het beleid verschillend wordt ervaren door jongeren en ouderen. In de documentaire gaan Almeerders uit beide leeftijdscategorieën openhartig met elkaar in gesprek en dat levert verrassende inzichten op. Daarnaast geeft de documentaire een stem aan de LHBTI-gemeenschap in Almere en laat het zien wat zij nodig hebben om zich veilig en geaccepteerd te voelen in hun eigen stad.

YouTube video

Almere is sinds 2019 aangesloten bij de ‘Regenboogagenda’ om sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie voor de regenbooggemeenschap uit Almere te verbeteren. In de documentaire krijgt de kijker antwoord of de LHBTI-gemeenschap dit ook daadwerkelijk zo ervaart. Is de stad sindsdien fijner voor hen geworden en met wat ervaren zij (nog) moeite in Almere?

Ontdek meer

Dorothy Oosting volgt Overijsselaars die een dierbare hebben verloren

Vanaf januari is bij RTV Oost ‘Rouw op je dak’ te zien met verhalen van Overijsselaars die een dierbare hebben verloren.

28 12 2023

Omroep Flevoland start 2024 met vernieuwde radioprogrammering

Radioprogramma’s krijgen een nieuw jasje, een nieuwe programmanaam én er is ruimte voor meer muziek.

19 12 2023

Marco Paans nieuwe directeur van Omroep Gelderland

Marco Paans wordt per 15 februari 2024 de nieuwe directeur-bestuurder van Omroep Gelderland. Hij neemt de functie over van Guus van Kleef.

06 12 2023