LHBTI-gemeenschap uit Almere aan het woord in ‘Ally onder de regenboog’

04-04-2023

Op zaterdag 8 april zendt Omroep Flevoland de tv-première van ‘Ally onder de Regenboog’ uit. In deze documentaire staat centraal hoe LHBTI’ers in Almere hun leefomgeving ervaren, maar ook wat andere inwoners uit de regenboogstad van het LHBTI-beleid vinden.

Regisseur Claire Slingerland onderzoekt ook of het beleid verschillend wordt ervaren door jongeren en ouderen. In de documentaire gaan Almeerders uit beide leeftijdscategorieën openhartig met elkaar in gesprek en dat levert verrassende inzichten op. Daarnaast geeft de documentaire een stem aan de LHBTI-gemeenschap in Almere en laat het zien wat zij nodig hebben om zich veilig en geaccepteerd te voelen in hun eigen stad.

YouTube video

Almere is sinds 2019 aangesloten bij de ‘Regenboogagenda’ om sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie voor de regenbooggemeenschap uit Almere te verbeteren. In de documentaire krijgt de kijker antwoord of de LHBTI-gemeenschap dit ook daadwerkelijk zo ervaart. Is de stad sindsdien fijner voor hen geworden en met wat ervaren zij (nog) moeite in Almere?

Auteur: Robert Claus

Gerelateerde berichten

RTV Drenthe lanceert het Drentstalige radiostation Radio Drèents

'Het nieuwe audiokanaal Radio Drèents draagt bij aan het versterken van de regionale identiteit.'

30 06 2023

Ruud van Os nieuwe hoofdredacteur Rijnmond

Ruud van Os wordt de nieuwe hoofdredacteur van de regionale omroep Rijnmond. Zijn benoeming gaat per direct in.

18 05 2023

Verslaggevers RTV Noord winnen Saskia Stuivelingprijs

Tristan Braakman en Mario Miskovic krijgen de prijs de verslaggeving van de parlementaire enquête naar de aardgaswinning in Groningen.

07 03 2023