L1 stationeert redacteuren bij lokale omroepen

08-02-2021

L1 werkt vanaf deze maand intensief samen met een aantal lokale omroepen in de provincie. Vier redacteuren/verslaggevers van L1 zijn gestationeerd bij Omroep Venray, Omroep Horst aan de Maas, Omroep P&M en SOL2, de lokale omroep van Echt-Susteren.

Het doel is om de journalistieke basisinfrastructuur op lokaal niveau te versterken. Op nieuwsgebied moet een intensieve uitwisseling ontstaan tussen de publieke lokale omroepen en 1Limburg, het nieuwsplatform van L1. Beide partijen worden daar beter van. Het project, dat vooralsnog een jaar loopt, is mogelijk gemaakt door de Subsidieregeling samenwerking en innovatie regionale omroep.

Naast L1 zijn RTV Drenthe, RTV Noord, RTV Oost, Omroep Flevoland, RTV Utrecht en Omroep Zeeland bij het project betrokken. De omroepen kunnen uitbreiden met elk vier fte’s. De NOS is partner in het project op het gebied van kennis en techniek.

Leo Hauben, hoofdredacteur L1: “Onze strategie is om met veel partners in de provincie samen te werken. Zowel op cultureel, maatschappelijk als journalistiek gebied. Het is niet meer dan logisch dat organisaties die met belastinggeld werken, elkaar opzoeken.” Zo maakt 1Limburg ook al een tijdje nieuwsbulletins voor verschillende lokale radiozenders. Het is de bedoeling deze service uit te breiden.

Inmiddels heeft Minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) een tweede project goedgekeurd, waardoor L1 in het voorjaar de samenwerking met lokale omroepen nog verder kan uitbreiden. Partners in dit nieuwe landelijke project zijn de NOS, alle dertien regionale omroepen en de NLPO, de belangenorganisatie van lokale omroepen.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022