L1 stationeert redacteuren bij lokale omroepen

08-02-2021

L1 werkt vanaf deze maand intensief samen met een aantal lokale omroepen in de provincie. Vier redacteuren/verslaggevers van L1 zijn gestationeerd bij Omroep Venray, Omroep Horst aan de Maas, Omroep P&M en SOL2, de lokale omroep van Echt-Susteren.

Het doel is om de journalistieke basisinfrastructuur op lokaal niveau te versterken. Op nieuwsgebied moet een intensieve uitwisseling ontstaan tussen de publieke lokale omroepen en 1Limburg, het nieuwsplatform van L1. Beide partijen worden daar beter van. Het project, dat vooralsnog een jaar loopt, is mogelijk gemaakt door de Subsidieregeling samenwerking en innovatie regionale omroep.

Naast L1 zijn RTV Drenthe, RTV Noord, RTV Oost, Omroep Flevoland, RTV Utrecht en Omroep Zeeland bij het project betrokken. De omroepen kunnen uitbreiden met elk vier fte’s. De NOS is partner in het project op het gebied van kennis en techniek.

Leo Hauben, hoofdredacteur L1: “Onze strategie is om met veel partners in de provincie samen te werken. Zowel op cultureel, maatschappelijk als journalistiek gebied. Het is niet meer dan logisch dat organisaties die met belastinggeld werken, elkaar opzoeken.” Zo maakt 1Limburg ook al een tijdje nieuwsbulletins voor verschillende lokale radiozenders. Het is de bedoeling deze service uit te breiden.

Inmiddels heeft Minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) een tweede project goedgekeurd, waardoor L1 in het voorjaar de samenwerking met lokale omroepen nog verder kan uitbreiden. Partners in dit nieuwe landelijke project zijn de NOS, alle dertien regionale omroepen en de NLPO, de belangenorganisatie van lokale omroepen.

Auteur: Robert Claus

Gerelateerde berichten

RTV Oost volgt monstertocht voor het goede doel

RTV Oost volgt de monstertocht via een liveblog op rtvoost.nl, op Radio Oost, op TV Oost in Bij Oost|Vandaag, en op de sociale media.

20 09 2021

TV Oost brengt Open Monumentendagen de huiskamer in

De Open Monumentendagen staan in Kampen in het teken van Mobiel Erfgoed. TV Oost zendt deel twee van de Open Monumentendag film uit.

10 09 2021

Toevallig groen in de stad zorgt voor lokale samenwerking in Utrecht

Voor het project ‘Toevallig Groen, Zaailingen van de Stad’ werkt RTV Utrecht samen met DUIC, Utrecht Natuurlijk en het Centraal Museum.

07 09 2021