KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

27-01-2021

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1. Er is elke dag om 10.00 uur een uitzending bij de regionale omroep van Limburg. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer dagelijks verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts. Door de samenwerking kan iedereen die door de coronacrisis aan huis gekluisterd is deze ingewikkelde tijd zo goed én gezond mogelijk doorkomen.

De coronacrisis heeft een grote impact. Door het wegvallen van veel activiteiten, bijvoorbeeld van de plaatselijke KBO-afdelingen, maar ook door het missen van contacten met vrienden, kinderen en kleinkinderen ligt eenzaamheid op de loer. Voor veel mensen is het een hele toer om de dag goed door te komen, zeker in de winter. Vaste ankerpunten bieden dan perspectief en houvast. Dat bleek in het voorjaar toen L1 aan het begin van de coronacrisis al snel van start ging met ‘Limburg in Beweging’. Elke dag een vast moment om verantwoord te bewegen. Leuk om te doen, en bovendien goed voor de conditie en de gezondheid.

Vandaar dat KBO Limburg en L1 eind 2020 de handen ineen hebben geslagen om ‘Limburg in Beweging’ terug op televisie te brengen. Ook de provincie heeft hierin meegedacht en meegeholpen. Het resultaat is dat vanaf 1 februari iedereen weer dagelijks om 10.00 uur mee kan bewegen op L1. Fysiotherapeut Erik Eurelings en wetenschapper Björn Crüts zorgen ook nu weer voor een gedegen en verantwoorde opbouw, die iedereen stap voor stap meeneemt op weg naar een betere conditie. De hulpmiddelen die nodig zijn, zoals een flesje water, pak melk, wc-rol, stoel en/of een handdoek, heeft iedereen in huis. Kortom iedereen kan meedoen en dat gaat ook nu vast weer massaal gebeuren! In deze nieuwe serie zal bovendien ook (gezonde) voeding uitgebreid aan bod komen. Naast bewegen eveneens een belangrijk aspect van een gezonde leefstijl.

Er worden 30 uitzendingen gemaakt, die 6 weken achter elkaar te zien zijn. Daarna worden alle uitzendingen nog een keer herhaald. Ze zijn ook op een ander moment terug te kijken, beschikbaar op YouTube en via de website van KBO Limburg.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022