Inwoners Overijssel praten mee in vluchtelingendebat bij RTV Oost

18-06-2021

RTV Oost heeft de inwoners van Overijssel naar de mening gevraagd over vluchtelingen. Hoe kijken zij tegen het opvangen van vluchtelingen aan? De onderzoeksresultaten en reacties komen aan bod tijdens het vluchtelingendebat van RTV Oost waarin uitersten samenkomen en inwoners in gesprek gaan. Het debat wordt gepresenteerd door Daniel Godinho Veiga en André van der Zee en is vrijdag 25 juni te zien bij de regionale omroep van Overijssel.

Mening van inwoners Overijssel
Oorlog, de ‘verkeerde’ geaardheid of onderdrukt door een regime: de redenen waarom elke twee seconden iemand op de vlucht slaat. De vluchtelingencrisis zorgde voor volle azc’s en een vluchtelingenstroom richting Nederland. RTV Oost heeft inwoners van Overijssel naar hun mening gevraagd in het vluchtelingendebat. Vragen als ‘Waarom vluchten mensen naar Nederland?’, ‘Wat zijn de kosten hiervan?’ en ‘Hoe zit het met woonruimte en vluchtelingen?’ komen aan de orde. Uit het onderzoek blijkt onder meer dat driekwart van de inwoners van Overijssel vindt dat statushouders geen voorrang mogen krijgen op een sociale huurwoning.

De verhalen zijn te zien bij TV Oost
Vijf jaar geleden maakte André van der Zee voor RTV Oost de serie ‘Gevlucht naar Overijssel’. Voor dit vluchtelingendebat ging hij opnieuw in gesprek met drie vluchtelingen die inmiddels hun weg hebben gevonden in Overijssel. Zij vertellen hun verhaal over hun zoektocht naar veiligheid, zekerheid en een gelukkig en zinvol leven. De verhalen zijn te zien op TV Oost in de week voorafgaand aan het vluchtelingendebat in ‘Bij Oost | Vandaag’. Het eerste verhaal wordt uitgezonden op zondag 20 juni, op ‘De dag van de Vluchteling’.

Live en on demand kijken
Het vluchtelingendebat ‘Gevlucht naar Overijssel’ zie je vrijdag 25 juni om 20.00 uur live bij RTV Oost. De uitzending wordt herhaald om 23.00 uur en de volgende ochtend om 09.00 uur. Terugkijken kan ook via de website en de app van RTV Oost.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022