Indië-herdenking in Almere live bij Omroep Flevoland

08-08-2019

Omroep Flevoland zendt de Indië-herdenking die op donderdag 15 augustus in Almere wordt gehouden live uit. Het is de eerste officiële Indië-herdenking in de provincie Flevoland. De uitzending begint om 16.45 uur.

De bevrijding van de Duitse bezetting in Nederland wordt op 5 mei gevierd. Op 15 augustus 1945 echter kwam in het gehele Koninkrijk der Nederlanden officieel een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Sinds 1988 worden alle slachtoffers van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië en de directe gevolgen daarvan herdacht bij het Indisch monument in Den Haag. Ook zijn er herdenkingen op andere plaatsen in Nederland. Tot nu toe was er echter nog geen officiële Indië-herdenking in Flevoland.

De herdenking vindt plaats bij het Indisch monument in het Bos der Onverzettelijken in Almere. Omroep Flevoland zendt deze live uit via radio, TV en website/app, vanaf 16.45 uur. Verslaggever Richard Schuurman verzorgt het commentaar.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022