Indië-herdenking in Almere live bij Omroep Flevoland

08-08-2019

Omroep Flevoland zendt de Indië-herdenking die op donderdag 15 augustus in Almere wordt gehouden live uit. Het is de eerste officiële Indië-herdenking in de provincie Flevoland. De uitzending begint om 16.45 uur.

De bevrijding van de Duitse bezetting in Nederland wordt op 5 mei gevierd. Op 15 augustus 1945 echter kwam in het gehele Koninkrijk der Nederlanden officieel een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Sinds 1988 worden alle slachtoffers van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië en de directe gevolgen daarvan herdacht bij het Indisch monument in Den Haag. Ook zijn er herdenkingen op andere plaatsen in Nederland. Tot nu toe was er echter nog geen officiële Indië-herdenking in Flevoland.

De herdenking vindt plaats bij het Indisch monument in het Bos der Onverzettelijken in Almere. Omroep Flevoland zendt deze live uit via radio, TV en website/app, vanaf 16.45 uur. Verslaggever Richard Schuurman verzorgt het commentaar.

Auteur: Robert Claus

Gerelateerde berichten

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022

De schrik zit er goed in bij RTV Utrecht na diefstal en mishandeling

Wim Kramer, hoofd nieuws van RTV Utrecht in gesprek met Villamedia.nl over diefstal en mishandeling: "Tijd voor daden in plaats van woorden."

14 06 2022

Filmploeg RTV Utrecht bestolen en mishandeld in Kanaleneiland

Een filmploeg van RTV Utrecht is bestolen van een camera en statief. De politie spreekt van een beroving met geweld.

13 06 2022