Ib Haarsma aan de slag als hoofdredacteur bij NH Media

01-03-2020

Sinds 1 maart heeft Ib Haarsma (44) de hoofdredactionele leiding van NH Media. Haarsma deed eerder ervaring op in het publieke mediadomein bij AVRO, VARA, KRO en WNL, en was verslaggever en eindredacteur bij RTL 4 en eindredacteur SBS. Haarsma keert met zijn nieuwe functie terug naar de plek waar zijn carrière ooit begon. Hij werkte van 1995 tot 2005 als radio-en tv-verslaggever bij RTV Noord-Holland, het latere NH Media. De laatste 3 jaar werkte hij als hoofdredacteur bij de regionale omroep Rijnmond.

Ib Haarsma over zijn aanstelling bij NH Media: “Bij NH Media zie je in alles de energie van Noord-Holland en haar inwoners terug. Een sterke regionale omroep met oog voor de lokale samenleving is niet vanzelfsprekend. Het voelt goed om de verhalen te vertellen over de mensen voor wie we er zijn. Ik kijk er naar uit om vanuit die filosofie te werken aan de versteviging en verduurzaming van de regionale én lokale journalistiek. Bij NH Media heb ik bovendien radio en tv leren maken. Van de hoofdstad tot Texel, Schiphol, de kuststreek, Alkmaar West-Friesland en Het Gooi.”

Algemeen Directeur NH Media, David Vink over de komst van Haarsma: “We maken grote stappen bij NH Media. Onze filosofie om nieuws te brengen via lokale online platformen – en waar dat kan – in samenwerking met lokale omroepen, begint vruchten af te werpen. We hebben een nieuw ambitieus managementteam en willen de ingeslagen koers nu verder optimaliseren en uitdragen. Ib is een belangrijke schakel in dit traject. Met zijn ervaring en leidinggevende kwaliteiten maakt hij het team compleet. NH Media heeft grote ambities en wil invulling geven aan een toekomstgerichte visie voor de regionale- en lokale publieke omroep. Ik ben blij dat we Ib hierbij aan boord hebben.”

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022