Ib Haarsma aan de slag als hoofdredacteur bij NH Media

01-03-2020

Sinds 1 maart heeft Ib Haarsma (44) de hoofdredactionele leiding van NH Media. Haarsma deed eerder ervaring op in het publieke mediadomein bij AVRO, VARA, KRO en WNL, en was verslaggever en eindredacteur bij RTL 4 en eindredacteur SBS. Haarsma keert met zijn nieuwe functie terug naar de plek waar zijn carrière ooit begon. Hij werkte van 1995 tot 2005 als radio-en tv-verslaggever bij RTV Noord-Holland, het latere NH Media. De laatste 3 jaar werkte hij als hoofdredacteur bij de regionale omroep Rijnmond.

Ib Haarsma over zijn aanstelling bij NH Media: “Bij NH Media zie je in alles de energie van Noord-Holland en haar inwoners terug. Een sterke regionale omroep met oog voor de lokale samenleving is niet vanzelfsprekend. Het voelt goed om de verhalen te vertellen over de mensen voor wie we er zijn. Ik kijk er naar uit om vanuit die filosofie te werken aan de versteviging en verduurzaming van de regionale én lokale journalistiek. Bij NH Media heb ik bovendien radio en tv leren maken. Van de hoofdstad tot Texel, Schiphol, de kuststreek, Alkmaar West-Friesland en Het Gooi.”

Algemeen Directeur NH Media, David Vink over de komst van Haarsma: “We maken grote stappen bij NH Media. Onze filosofie om nieuws te brengen via lokale online platformen – en waar dat kan – in samenwerking met lokale omroepen, begint vruchten af te werpen. We hebben een nieuw ambitieus managementteam en willen de ingeslagen koers nu verder optimaliseren en uitdragen. Ib is een belangrijke schakel in dit traject. Met zijn ervaring en leidinggevende kwaliteiten maakt hij het team compleet. NH Media heeft grote ambities en wil invulling geven aan een toekomstgerichte visie voor de regionale- en lokale publieke omroep. Ik ben blij dat we Ib hierbij aan boord hebben.”

Auteur: Robert Claus

Gerelateerde berichten

De schrik zit er goed in bij RTV Utrecht na diefstal en mishandeling

Wim Kramer, hoofd nieuws van RTV Utrecht in gesprek met Villamedia.nl over diefstal en mishandeling: "Tijd voor daden in plaats van woorden."

14 06 2022

Filmploeg RTV Utrecht bestolen en mishandeld in Kanaleneiland

Een filmploeg van RTV Utrecht is bestolen van een camera en statief. De politie spreekt van een beroving met geweld.

13 06 2022

Ode aan de provincie door Steef & Stoof in radioprogramma bij Omroep Brabant

"Ge kunt de Brabander wel uit Brabant halen, maar Brabant niet uit de Brabander!" Dat is zo'n beetje de rode draad van Steef & Stoof.

10 06 2022