‘I Love De Achterhoek’ bij TV Gelderland

13-06-2019

In ‘I Love The Achterhoek’ worden rasechte Achterhoekers Frans Miggelbrink en Willem Te Molder uit hun comfortzone getrokken om hun o zo geliefde regio eens op een andere manier te bekijken. ‘I Love De Achterhoek’ is vanaf 17 juni elke maandag te zien op TV Gelderland.

Frans Miggelbrink is columnist en komiek. Willem Te Molder, zanger en bassist van de Achterhoekse band Boh Foi Toch. Beiden honderd procent Achterhoeks en daar zijn ze trots op. Maar volgens de stereotyperingen zijn Achterhoekers nuchter, boers, bierdrinkers en vleesverslinders, wars van spiritualiteit en echte høkers. Ze zijn bovendien afwachtend en hebben moeite met invloeden van buitenaf. Staan de heren wel open voor verandering en vernieuwing?

In ‘I Love De Achterhoek’ gaan Frans en Willem op zoek naar nieuwe ervaringen, exotische belevenissen en spannende ontmoetingen die hen even uit hun comfortzone haalt. Gedurende vier weken scheuren de heren in een camperbusje door de Achterhoek, niet wetende wat er op hun pad komt. Een ding is zeker: ze worden verrast in eigen regio. Want naast bier drinken, motorcross en gitaarbandjes heeft de Achterhoek nog veel meer te bieden. Denk bijvoorbeeld aan spiritualiteit, vreemde culturen en bijzondere mensen.

‘I Love De Achterhoek’ is vanaf 17 juni elke maandag om 17.20 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Online (terug)kijken is mogelijk via Uitzending Gemist.