Het verkiezingsprogramma van Overijssel: het eerste lijsttrekkersdebat

05-02-2019

Commissaris van de Koning Andries Heidema geeft op 6 februari het officiële startschot voor de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst in de oude Statenzaal in Zwolle. RTV Oost en de provincie Overijssel organiseren tijdens deze bijeenkomst het eerste lijsttrekkersdebat, dat live te volgen is op TV Oost en via een livestream op de social media kanalen van de provincie en RTV Oost.

Lijsttrekkersdebat
Het openingsdebat staat in het teken van “Hét Verkiezingsprogramma van Overijssel”, het project waarin RTV Oost de afgelopen maanden de mening van duizenden Overijsselaars heeft gepeild op provinciale thema’s als verkeer & mobiliteit, duurzame energie, cultuur en platteland. Het debat wordt geleid door Simon Dirk Terpstra en Boudewijn Koops.

Praat live mee
RTV Oost doet een interactief experiment. Tijdens het debat discussiëren Overijsselse lijsttrekkers over een aantal pittige stellingen. Jij kunt thuis direct invloed hebben op het verloop van het debat door mee te doen via de tool Mentimeter. Gewoon vanuit je luie stoel mee debatteren via je telefoon, tablet of computer. Lijkt het je leuk om mee te doen met dit unieke experiment? Meld je dan aan door een mail te sturen naar verkiezingen@rtvoost.nl. Je ontvangt dan instructies hoe je mee kunt praten.

Live uitzending TV Oost en Livestream
Het debat wordt woensdag 6 februari om 20.30 uur live uitgezonden op TV Oost en is via een livestream te volgen op RTV Oost en de gratis RTV Oost-app.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022