Het geheim van Moederheil op Omroep Brabant

13-10-2022

In Breda speelden zich in de vorige eeuw drama’s af rond adoptie van baby’s. De plek waar het gebeurde: Moederheil. Het is een zogeheten doorgangshuis waar heel jonge vrouwen terechtkwamen als ze (ongewenst) zwanger bleken te zijn. Omroep Brabant maakte een adembenemende film over dit instituut. Hier werden tot wel 25.000 baby’s afgestaan voor binnenlandse adoptie. ‘Het geheim van Moederheil’ wordt op 16 oktober op Omroep Brabant TV uitgezonden.

Regisseur Tom van den Oetelaar legt in een nuchtere, maar tegelijk emotionele documentaire vast welke diepe sporen dit heeft nagelaten. Hij spreekt een moeder en afgestane kinderen. ‘Het geheim van Moederheil’ is op 9 oktober in première gegaan in het Chassé Cinema in Breda. De film is te zien op 16 oktober om 11.05, 15.55 en 21.30 uur op Omroep Brabant. De programma’s van de regionale omroep zijn ook (terug) te kijken bij NLZIET.

YouTube video

Meer bij Omroep Brabant: ‘Onmenselijk en barbaars’, gedwongen afstand bij adopties

Foto: Omroep Brabant

Ontdek meer

RTV Oost zet de streektaal in het zonnetje tijdens de Week van de Streek

Van 10 t/m 17 maart is het de ‘Week van de Streek’ bij RTV Oost en besteedt de

07 03 2024

Dorothy Oosting volgt Overijsselaars die een dierbare hebben verloren

Vanaf januari is bij RTV Oost ‘Rouw op je dak’ te zien met verhalen van Overijsselaars die een dierbare hebben verloren.

28 12 2023

Omroep Flevoland start 2024 met vernieuwde radioprogrammering

Radioprogramma’s krijgen een nieuw jasje, een nieuwe programmanaam én er is ruimte voor meer muziek.

19 12 2023