Het geheim van Moederheil op Omroep Brabant

13-10-2022

In Breda speelden zich in de vorige eeuw drama’s af rond adoptie van baby’s. De plek waar het gebeurde: Moederheil. Het is een zogeheten doorgangshuis waar heel jonge vrouwen terechtkwamen als ze (ongewenst) zwanger bleken te zijn. Omroep Brabant maakte een adembenemende film over dit instituut. Hier werden tot wel 25.000 baby’s afgestaan voor binnenlandse adoptie. ‘Het geheim van Moederheil’ wordt op 16 oktober op Omroep Brabant TV uitgezonden.

Regisseur Tom van den Oetelaar legt in een nuchtere, maar tegelijk emotionele documentaire vast welke diepe sporen dit heeft nagelaten. Hij spreekt een moeder en afgestane kinderen. ‘Het geheim van Moederheil’ is op 9 oktober in première gegaan in het Chassé Cinema in Breda. De film is te zien op 16 oktober om 11.05, 15.55 en 21.30 uur op Omroep Brabant. De programma’s van de regionale omroep zijn ook (terug) te kijken bij NLZIET.

YouTube video

Meer bij Omroep Brabant: ‘Onmenselijk en barbaars’, gedwongen afstand bij adopties

Foto: Omroep Brabant
Auteur: Omroep Brabant

Gerelateerde berichten

Ruud van Os nieuwe hoofdredacteur Rijnmond

Ruud van Os wordt de nieuwe hoofdredacteur van de regionale omroep Rijnmond. Zijn benoeming gaat per direct in.

18 05 2023

LHBTI-gemeenschap uit Almere aan het woord in ‘Ally onder de regenboog’

Op zaterdag 8 april zendt Omroep Flevoland de tv-première van ‘Ally onder de Regenboog’ uit. In deze documentaire staat centraal hoe LHBTI’ers in Almere hun leefomgeving ervaren.

04 04 2023

Verslaggevers RTV Noord winnen Saskia Stuivelingprijs

Tristan Braakman en Mario Miskovic krijgen de prijs de verslaggeving van de parlementaire enquête naar de aardgaswinning in Groningen.

07 03 2023