Het geheim van Moederheil op Omroep Brabant

13-10-2022

In Breda speelden zich in de vorige eeuw drama’s af rond adoptie van baby’s. De plek waar het gebeurde: Moederheil. Het is een zogeheten doorgangshuis waar heel jonge vrouwen terechtkwamen als ze (ongewenst) zwanger bleken te zijn. Omroep Brabant maakte een adembenemende film over dit instituut. Hier werden tot wel 25.000 baby’s afgestaan voor binnenlandse adoptie. ‘Het geheim van Moederheil’ wordt op 16 oktober op Omroep Brabant TV uitgezonden.

Regisseur Tom van den Oetelaar legt in een nuchtere, maar tegelijk emotionele documentaire vast welke diepe sporen dit heeft nagelaten. Hij spreekt een moeder en afgestane kinderen. ‘Het geheim van Moederheil’ is op 9 oktober in première gegaan in het Chassé Cinema in Breda. De film is te zien op 16 oktober om 11.05, 15.55 en 21.30 uur op Omroep Brabant. De programma’s van de regionale omroep zijn ook (terug) te kijken bij NLZIET.

YouTube video

Meer bij Omroep Brabant: ‘Onmenselijk en barbaars’, gedwongen afstand bij adopties

Foto: Omroep Brabant
Auteur: Omroep Brabant

Gerelateerde berichten

NH lanceert NH Helpt, een online plek om hulp te bieden en te vragen

Vanaf maandag 27 november biedt NH een online omgeving waar Noord-Hollanders die naar elkaar omkijken elkaar kunnen vinden.

27 11 2023

RTV Drenthe lanceert het Drentstalige radiostation Radio Drèents

'Het nieuwe audiokanaal Radio Drèents draagt bij aan het versterken van de regionale identiteit.'

30 06 2023

Ruud van Os nieuwe hoofdredacteur Rijnmond

Ruud van Os wordt de nieuwe hoofdredacteur van de regionale omroep Rijnmond. Zijn benoeming gaat per direct in.

18 05 2023