Het geheim van Moederheil op Omroep Brabant

13-10-2022

In Breda speelden zich in de vorige eeuw drama’s af rond adoptie van baby’s. De plek waar het gebeurde: Moederheil. Het is een zogeheten doorgangshuis waar heel jonge vrouwen terechtkwamen als ze (ongewenst) zwanger bleken te zijn. Omroep Brabant maakte een adembenemende film over dit instituut. Hier werden tot wel 25.000 baby’s afgestaan voor binnenlandse adoptie. ‘Het geheim van Moederheil’ wordt op 16 oktober op Omroep Brabant TV uitgezonden.

Regisseur Tom van den Oetelaar legt in een nuchtere, maar tegelijk emotionele documentaire vast welke diepe sporen dit heeft nagelaten. Hij spreekt een moeder en afgestane kinderen. ‘Het geheim van Moederheil’ is op 9 oktober in première gegaan in het Chassé Cinema in Breda. De film is te zien op 16 oktober om 11.05, 15.55 en 21.30 uur op Omroep Brabant. De programma’s van de regionale omroep zijn ook (terug) te kijken bij NLZIET.

YouTube video

Meer bij Omroep Brabant: ‘Onmenselijk en barbaars’, gedwongen afstand bij adopties

Foto: Omroep Brabant
Auteur: Omroep Brabant

Gerelateerde berichten

Luuk Sijbring nieuwe hoofdredacteur RTV Noord

"Met zijn ervaring en zijn kennis van onze provincie past Sijbring als geen ander bij onze doelstelling om het bereik verder uit te bouwen en te versterken."

02 12 2022

Online nieuwsartikelen van Omroep Flevoland nu in tien andere talen te lezen

De nieuwsartikelen van Omroep Flevoland zijn niet alleen meer in het Nederlands te lezen maar ook in tien andere talen.

01 12 2022

NH heeft een nieuw uiterlijk en een nieuw adres

"Wij bieden de mensen in de regio een onmisbare stem voor kleine en grote verhalen over ongemak, moed, blijdschap en zelfredzaamheid."

28 11 2022