Heel Brabant viert carnaval met een kleinfisjenie! van Omroep Brabant

04-02-2022

Kleinfisjenie! 3 Uurkes Vurraf heeft iets te vieren en heel Brabant kan op tv en online meegenieten. De traditionele aftrap van carnaval wordt voor de 33e keer gehouden, een jubileumjaar in carnavalsland. Vanwege de coronamaatregelen komt het programma nog niet vanuit een bruisende feesttent, maar iedereen kan de start van carnaval meebeleven vanuit de eigen huiskamer. Vrijdag 25 februari is 3 Uurkes Vurraf vanaf 15.00 uur live te zien bij Omroep Brabant.

Geen carnaval zonder 3 Uurkes Vurraf. Die traditie houdt de regionale omroep met veel plezier in ere. Geen feesttent op het Stadhuisplein, maar een gezellige locatie in het centrum van Eindhoven. Dat is het decor van de jubileum-editie van 3 Uurkes Vurraf. In de zaal is geen publiek aanwezig, maar wel zijn de online VIP-gasten tijdens de uitzending te zien op een groot videoscherm op het podium. Tijdens 3 Uurkes Vurraf wordt live geschakeld naar de versierde Brabantse huiskamers.

Omroep Brabant vindt het belangrijk dat de maatregelen worden nageleefd. “Maar we vinden ook dat Brabanders een mooie en gezellige carnaval verdienen,” zegt Renzo Veenstra, hoofdredacteur van Omroep Brabant. “Daarom hebben wij naar alternatieven gezocht. Die hebben we gevonden in de vorm van een digitale editie van 3 Uurkes Vurraf, wat vorig jaar een groot succes was.” aldus Veenstra.

Het Kleinfisjenie Café is met carnaval van zaterdag 26 februari t/m dinsdag 1 maart vanaf 19.45 uur live op tv te zien. Jordy Graat en Christel de Laat nemen de kijkers mee langs een optocht van carnavalsherinneringen, legendarische momenten, carnavalsliefdes, carnavalsmuziek en vooral heel veel gezelligheid. Carnavalsvierders thuis spelen hierbij een belangrijke rol met berichten of hilarische filmpjes op social media. Het café sluit om 21.30 uur.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022