Harro Coumans interim-bestuurder bij L1

07-06-2022

Stichting Omroep Limburg (L1) heeft Harro Coumans gevraagd als tijdelijk directeur/bestuurder. Nu de procedure bij Ondernemingskamer naar verwachting eind deze maand eindigt, zal Coumans het bedrijf leiden in afwachting van de benoeming van een nieuwe bestuurder in de komende maanden. Coumans werkte eerder als bestuurder en commissaris voor L1.

Conflict
Stichting Omroep Limburg (L1) gaat er vanuit dat de procedure bij de Ondernemingskamer op 22 juni eindigt. Die procedure werd ruim een jaar geleden aangespannen door de Raad van Commissarissen (RvC) van L1 na een slepend conflict tussen RvC en bestuurder Peter Elbers enerzijds en het personeel anderzijds. RvC en Elbers vertrokken.

Einde procedure
Barbara van Hussen heeft in de achterliggende periode namens de Ondernemingskamer de functie van commissaris vervuld voor de organisatie. Job van der Have vervulde de functie van bestuurder namens de Ondernemingskamer. Met het eindigen van de procedure bij de Ondernemingskamer komt aan hun rol bij L1 ook een einde.

Ervaren bestuurder
L1 zal in de persoon van Harro Coumans een zeer ervaren interim bestuurder benoemen voor de periode tot een definitieve bestuurder is aangesteld. Coumans werkte eerder als bestuurder en commissaris voor L1. Hij zal beginnen zodra de procedure bij de Ondernemingskamer is afgerond. Daarnaast heeft L1 drie beoogde leden voor de Raad van Commissarissen (RvC) geworven. Zodra de procedure bij de Ondernemingskamer is geëindigd, zal hun benoeming bekend worden gemaakt.

Blik op de toekomst
De ondernemingsraad en de mediaraad van L1 hebben beide positief geadviseerd over de benoeming van de beoogde RvC-leden. Ook is positief geadviseerd over de benoeming van de interim bestuurder. De benoemingen zullen plaatsvinden door commissaris Barbara van Hussen. Met de drie nieuwe leden voor de RvC zal de RvC weer op volle sterkte zijn. In de komende maanden zal L1 een nieuwe bestuurder en een opvolger voor de hoofdredacteur aanstellen.

Barbara van Hussen: “De aanstelling van Coumans tot de komst van de nieuwe bestuurder is ideaal. Coumans kent de organisatie door en door. Ook ben ik zeer blij dat ik drie nieuwe RvC-leden kan benoemen zodra de procedure bij de Ondernemingskamer is afgerond. Het is weer een belangrijke stap richting de toekomst van L1. Het zijn drie uitstekende kandidaten, met de juiste kennis en kunde die samen ook een goed team vormen. Job van der Have en ik kunnen eind juni met een gerust hart onze werkzaamheden bij L1 beëindigen en onze taken aan hen overdragen.”

Foto: L1 / Graatje Weber

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022