Green Energy Day bij Omroep Flevoland

07-02-2020

Omroep Flevoland besteedt op dinsdag 11 februari speciale aandacht aan de energietransitie en de manier waarop Flevoland hierin een rol speelt. Het is dan Green Energy Day, de dag waarop de in Nederland geproduceerde duurzame energie voor het jaar 2020 op is.

Flevoland is koploper
Flevoland is van alle provincies koploper waar het gaat om produceren van groene energie, voornamelijk uit wind. De windmolens in Flevoland leveren bijna drie keer zoveel stroom op als die van de nummer twee op de ranglijst, de provincie Groningen. Ook wordt in Flevoland aan de weg getimmerd als het gaat om zonne-energie. Zo wordt in november begonnen met het aanleggen van een grote solar carport op het festivalterrein in Biddinghuizen: 90.000 zonnepanelen die 10.000 huishoudens van stroom kunnen voorzien.

Voor- en nadelen
Omroep Flevoland besteedt op 11 februari gedurende de hele dag, van 6.00 tot 18.00 uur, via de verschillende media die de omroep biedt, aandacht aan diverse vormen van groene energie en alles wat daarmee samenhangt. Naast de bekende vormen zoals wind en zon, wordt ook ingezoomd op de minder bekende vormen zoals geothermie, waterstof en biomassa en wat de voor- en nadelen van deze groene energiesoorten zijn.

Energieloket
Daarbij komen uiteraard voor- en tegenstanders aan het woord. Ook is er aandacht voor de rol van het bedrijfsleven en de landbouw. Wat betekent het voor een ondernemer en welke kansen liggen er? Behalve informatie over de verschillende energieprojecten in Flevoland komen ook de subsidiemogelijkheden voor consumenten aan bod en de hulp die het Energieloket Flevoland daarbij kan bieden.

Woonomgeving
De provincie Flevoland gaat zich komende tijd bezig houden met een regionale energiestrategie (RES). Dat is een gezamenlijke aanpak van gemeenten, waterschappen en provinciebesturen om de energietransitie in de regio te versnellen. De transitie kan ingrijpende gevolgen hebben, bijvoorbeeld door de komst van windmolens of zonneparken. Omroep Flevoland probeert op deze Groene Energiedag duidelijk te krijgen wat de transitie voor de individuele Flevolandse burger en zijn woonomgeving betekent.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022