Gouden Kalveren Gala live te zien bij RTV Utrecht

22-09-2022

RTV Utrecht zendt op vrijdag 30 september vanaf 20.00 uur live op televisie, de website en de app het Gouden Kalveren Gala van het Nederlands Film Festival uit. Rechtstreeks vanaf het podium van de Stadsschouwburg Utrecht presenteert Sosha Duysker het gala en spreekt presentatrice Gabriel Erlach de winnaars direct na het ontvangen van hun prijs.

Sinds woensdag 21 september is Utrecht weer anderhalve week de filmhoofdstad van Nederland. Op vrijdag 30 september maken genomineerden kans tijdens het gala op de hoogste onderscheiding binnen de Nederlandse filmindustrie: het Gouden Kalf. Wie volgt Fedja van Hûet straks op in de categorie Beste Hoofdrol Speelfilm? En wie voegt zich bij het rijtje Dirty God, Buladó en De veroordeling als winnaar Beste Film?

De uitreiking van de Gouden Kalveren komt vanuit de Stadsschouwburg in Utrecht. Vanaf 20.00 uur zal presentatrice Gabriel Erlach de kijker meenemen achter de schermen waar ze de winnaars en hun Gouden Kalf opvangt. De live uitzending van het Gouden Kalveren Gala van het Nederlands Film Festival is op vrijdag 30 september vanaf 20.00 uur online te zien op www.rtvutrecht.nl en via de app van RTV Utrecht. Het programma wordt ook op de televisiezender van de regionale omroep RTV Utrecht en die van de lokale omroep UStad uitgezonden. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Film Festival en VriendenLoterij.

Foto: RTV Utrecht
Auteur: RTV Utrecht

Gerelateerde berichten

RTV Drenthe lanceert het Drentstalige radiostation Radio Drèents

'Het nieuwe audiokanaal Radio Drèents draagt bij aan het versterken van de regionale identiteit.'

30 06 2023

Ruud van Os nieuwe hoofdredacteur Rijnmond

Ruud van Os wordt de nieuwe hoofdredacteur van de regionale omroep Rijnmond. Zijn benoeming gaat per direct in.

18 05 2023

LHBTI-gemeenschap uit Almere aan het woord in ‘Ally onder de regenboog’

Op zaterdag 8 april zendt Omroep Flevoland de tv-première van ‘Ally onder de Regenboog’ uit. In deze documentaire staat centraal hoe LHBTI’ers in Almere hun leefomgeving ervaren.

04 04 2023