Gouden Kalveren Gala live te zien bij RTV Utrecht

22-09-2022

RTV Utrecht zendt op vrijdag 30 september vanaf 20.00 uur live op televisie, de website en de app het Gouden Kalveren Gala van het Nederlands Film Festival uit. Rechtstreeks vanaf het podium van de Stadsschouwburg Utrecht presenteert Sosha Duysker het gala en spreekt presentatrice Gabriel Erlach de winnaars direct na het ontvangen van hun prijs.

Sinds woensdag 21 september is Utrecht weer anderhalve week de filmhoofdstad van Nederland. Op vrijdag 30 september maken genomineerden kans tijdens het gala op de hoogste onderscheiding binnen de Nederlandse filmindustrie: het Gouden Kalf. Wie volgt Fedja van Hûet straks op in de categorie Beste Hoofdrol Speelfilm? En wie voegt zich bij het rijtje Dirty God, Buladó en De veroordeling als winnaar Beste Film?

De uitreiking van de Gouden Kalveren komt vanuit de Stadsschouwburg in Utrecht. Vanaf 20.00 uur zal presentatrice Gabriel Erlach de kijker meenemen achter de schermen waar ze de winnaars en hun Gouden Kalf opvangt. De live uitzending van het Gouden Kalveren Gala van het Nederlands Film Festival is op vrijdag 30 september vanaf 20.00 uur online te zien op www.rtvutrecht.nl en via de app van RTV Utrecht. Het programma wordt ook op de televisiezender van de regionale omroep RTV Utrecht en die van de lokale omroep UStad uitgezonden. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Film Festival en VriendenLoterij.

Foto: RTV Utrecht
Auteur: RTV Utrecht

Gerelateerde berichten

Verslaggevers RTV Noord winnen Saskia Stuivelingprijs

Tristan Braakman en Mario Miskovic krijgen de prijs de verslaggeving van de parlementaire enquête naar de aardgaswinning in Groningen.

07 03 2023

FryslânDOK: ‘De stem van Abel en Edou’

‘De stem van Abel en Edou’ beleeft zijn bioscooppremière op zondag 5 maart en is op tv te zien op NPO 2 en bij Omrop Fryslân.

02 03 2023

RTV Oost zet op DialectDinsdag de streektaal in het zonnetje

Overijssel kent grofweg drie dialecten: Sallands, Twents en Noordwest-Overijssels. Elke dinsdag staat één dialect centraal op radio, tv en online.

28 02 2023