Goedkeuring voor aanbodkanaal L11Alaaf van L1

17-03-2020

Minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) heeft definitief ingestemd met de verspreiding van het nieuwe aanbodkanaal L11Alaaf! van L1. Het besluit is op 13 maart 2020 in de Staatscourant en op Rijksoverheid.nl verschenen. Met dit besluit kan het aanbodkanaal van de regionale omroep van Limburg vanaf nu van start gaan.

Programmering van L11Alaaf
Als cultuurdrager van de Limburgse cultuur vindt de L1 het belangrijk dat de meest relevante stromingen aan bod komen in de provincie Limburg. Een van de belangrijkste (sub)culturen in Limburg is het vieren van carnaval. Deze viering behelst niet alleen de dagen voor Aswoensdag maar omvat een jaarlijks terugkerend festijn waarbij ieder dorp een eigen prins Carnaval uitroept en lokale carnavalsgroepen een of meerdere nieuwe carnavalsliedjes uitbrengen. L1 schenkt via al haar aanbodkanalen reeds aandacht aan het vieren van carnaval. L11Alaaf zal als aanbodkanaal in aanvulling daarop specifiek gericht zijn op de distributie van Limburgstalige carnavalsmuziek via een lineaire online stream op de website Ll.nl.

Lees hier het definitieve besluit voor L11Alaaf

Foto: L1.nl/11-Alaaf  / Wendy Vluggen

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022