Goedkeuring voor aanbodkanaal L11Alaaf van L1

17-03-2020

Minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) heeft definitief ingestemd met de verspreiding van het nieuwe aanbodkanaal L11Alaaf! van L1. Het besluit is op 13 maart 2020 in de Staatscourant en op Rijksoverheid.nl verschenen. Met dit besluit kan het aanbodkanaal van de regionale omroep van Limburg vanaf nu van start gaan.

Programmering van L11Alaaf
Als cultuurdrager van de Limburgse cultuur vindt de L1 het belangrijk dat de meest relevante stromingen aan bod komen in de provincie Limburg. Een van de belangrijkste (sub)culturen in Limburg is het vieren van carnaval. Deze viering behelst niet alleen de dagen voor Aswoensdag maar omvat een jaarlijks terugkerend festijn waarbij ieder dorp een eigen prins Carnaval uitroept en lokale carnavalsgroepen een of meerdere nieuwe carnavalsliedjes uitbrengen. L1 schenkt via al haar aanbodkanalen reeds aandacht aan het vieren van carnaval. L11Alaaf zal als aanbodkanaal in aanvulling daarop specifiek gericht zijn op de distributie van Limburgstalige carnavalsmuziek via een lineaire online stream op de website Ll.nl.

Lees hier het definitieve besluit voor L11Alaaf

Foto: L1.nl/11-Alaaf  / Wendy Vluggen

Auteur: Robert Claus

Gerelateerde berichten

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022

De schrik zit er goed in bij RTV Utrecht na diefstal en mishandeling

Wim Kramer, hoofd nieuws van RTV Utrecht in gesprek met Villamedia.nl over diefstal en mishandeling: "Tijd voor daden in plaats van woorden."

14 06 2022

Filmploeg RTV Utrecht bestolen en mishandeld in Kanaleneiland

Een filmploeg van RTV Utrecht is bestolen van een camera en statief. De politie spreekt van een beroving met geweld.

13 06 2022