Geschiedenisprogramma Tot op de Bodem terug bij Omroep Flevoland

12-10-2022

Tot op de Bodem, het geschiedenisprogramma van Omroep Flevoland, is terug. In vijf nieuwe afleveringen onderzoeken verslaggevers Jaap van den Biesen en Marvin Hop, waarom dingen zijn zoals ze zijn, juist in een provincie waar over elke centimeter is nagedacht.

Verboden vragen
De afleveringen gaan over IJsseloog, de Poldertoren, de Ketelbrug, de Houtribdijk en over windmolens. Met een oude Land Rover reist het duo terug in de tijd. Ze spreken een Flevolander die erbij was toen de Houtribdijk werd aangelegd. Ze blikken terug met de eigenaar van de eerste 40 meter hoge windmolen in Flevoland, beklimmen de hoogste hypermoderne windturbines bij Zeewolde en bespelen eigenhandig het klokkenspel in de Poldertoren. Nieuw dit seizoen is dat ze zelfs de landsgrenzen over gaan. Zo leggen ze contact met Japan om uit te vinden waarom daar een replica van de Poldertoren staat. Ook stellen ze de verboden vragen over de toekomst: moet de Houtribdijk niet gewoon weg? En wat levert het hebben van een slibdepot ons eigenlijk op?

We hopen dat kijkers in Flevoland net zo van de gave geschiedenis van onze provincie gaan kunnen genieten

Gave geschiedenis van de provincie
“We hebben er weer erg veel zin. We hebben hard gewerkt en ons best gedaan om weer vijf prachtige en leuke uitzendingen te maken”, zegt verslaggever Marvin Hop. “Het uitzoeken, het bellen, het filmen en monteren is een gigaklus”, valt Jaap van den Biesen bij, “maar levert zoveel verrassende dingen op. We hopen dat kijkers in Flevoland net zo van de gave geschiedenis van onze provincie gaan kunnen genieten”.

Regiohelden Award Beeldvanger
Eerder dit jaar won het geschiedenisprogramma nog de Regiohelden Award Beeldvanger voor beste videoproductie. “Het programma gaat buiten de gebaande paden en is zeer informatief”, aldus de jury. De vijf afleveringen van Tot op de Bodem zijn vanaf 15 oktober tot en met 15 november elk weekend te zien op Omroep Flevoland. Tot die tijd worden er uitzendingen uit het eerste seizoen herhaald. Meer informatie over het programma is te vinden op de online kanalen van de regionale omroep voor de provincie Flevoland. De programma’s van de dertien regionale publieke omroepen zijn ook (terug) te kijken bij NLZIET.

Foto: Omroep Flevoland
Auteur: Omroep Flevoland

Gerelateerde berichten

Luuk Sijbring nieuwe hoofdredacteur RTV Noord

"Met zijn ervaring en zijn kennis van onze provincie past Sijbring als geen ander bij onze doelstelling om het bereik verder uit te bouwen en te versterken."

02 12 2022

Online nieuwsartikelen van Omroep Flevoland nu in tien andere talen te lezen

De nieuwsartikelen van Omroep Flevoland zijn niet alleen meer in het Nederlands te lezen maar ook in tien andere talen.

01 12 2022

NH heeft een nieuw uiterlijk en een nieuw adres

"Wij bieden de mensen in de regio een onmisbare stem voor kleine en grote verhalen over ongemak, moed, blijdschap en zelfredzaamheid."

28 11 2022