Genomineerden Regiohelden Awards bekend

13-03-2023

‘Sommige verhalen wil je van de daken schreeuwen, die verdienen een groter podium’, aldus de jury bij de bekendmaking van de genomineerden voor de Regiohelden Awards. De juryleden zagen bij de beoordeling van de inzendingen veel vakkennis. Volgens hen zou het goed zijn als de verschillende omroepen deze expertise met elkaar delen, daar worden de verhalen nog sterker van.

De vakjury bestaat uit Carmen Fernald (juryvoorzitter, NTR), Freek Staps (ANP), Sylvia Cools (De Stentor), Erwin van Nuland (NOS), Peter Smet (SvdJ), Evert Cuijpers (Omroep Venlo), Joëlle Terburg (Fonds BJP), Nejifi Ramirez (Bureau Regio), Joost Engelberts (regisseur van o.a. tv-serie De Aardappeleters en podcastserie Onland) en Ellen Kamphorst (winnaar Gouden Regiohelden Award 2021, nu werkzaam bij de NOS).

Op donderdag 20 april worden de winnaars van de verschillende Awards bekend gemaakt tijdens Regiohelden, het festival voor regionale journalistiek. Dan wordt ook duidelijk welke inzending de Gouden Regiohelden Award wint, de jaarlijkse prijs voor de beste journalistieke productie van alle Nederlandse regionale omroepen.

Foto: Eric Brinkhorst

Ontdek meer

Documentaire Bolta Zathe wint Gouden Regiohelden Award

De enthousiaste winnaars De documentaire Bolta Zathe van Omrop Fryslân wint de Gouden Regiohelden Award van 2023. Dit

11 04 2024

Nog een week te gaan; wie maken kans op een Regiohelden Award?

Er gaat in tijden van AI en fake news niets boven authentiek en betrouwbaar nieuws. Zo ook uit

04 04 2024

RTV Oost zet de streektaal in het zonnetje tijdens de Week van de Streek

Van 10 t/m 17 maart is het de ‘Week van de Streek’ bij RTV Oost en besteedt de

07 03 2024