Genomineerden Regiohelden Awards bekend

13-03-2023

‘Sommige verhalen wil je van de daken schreeuwen, die verdienen een groter podium’, aldus de jury bij de bekendmaking van de genomineerden voor de Regiohelden Awards. De juryleden zagen bij de beoordeling van de inzendingen veel vakkennis. Volgens hen zou het goed zijn als de verschillende omroepen deze expertise met elkaar delen, daar worden de verhalen nog sterker van.

De vakjury bestaat uit Carmen Fernald (juryvoorzitter, NTR), Freek Staps (ANP), Sylvia Cools (De Stentor), Erwin van Nuland (NOS), Peter Smet (SvdJ), Evert Cuijpers (Omroep Venlo), Joëlle Terburg (Fonds BJP), Nejifi Ramirez (Bureau Regio), Joost Engelberts (regisseur van o.a. tv-serie De Aardappeleters en podcastserie Onland) en Ellen Kamphorst (winnaar Gouden Regiohelden Award 2021, nu werkzaam bij de NOS).

Op donderdag 20 april worden de winnaars van de verschillende Awards bekend gemaakt tijdens Regiohelden, het festival voor regionale journalistiek. Dan wordt ook duidelijk welke inzending de Gouden Regiohelden Award wint, de jaarlijkse prijs voor de beste journalistieke productie van alle Nederlandse regionale omroepen.

Foto: Eric Brinkhorst
Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Voorlopig geen einde aan persalarmeringen politie en brandweer

De NVJ en het Genootschap van Hoofdredacteuren laten weten dat hun zorgen met deze tussenstop nog niet zijn weggenomen.

31 03 2023

DOSSIER: Provinciale Statenverkiezingen bij regionale publieke omroepen

In dit dossier volgen we de dertien regionale omroepen bij de (journalistieke) verslaggeving van deze verkiezingen.

15 03 2023

Provinciale Statenverkiezingen 2023: In elke provincie een Kieskompas

De samenwerking tussen de regionale omroepen en Kieskompas komt tot stand met steun van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.

15 03 2023