Geen Dickens Festijn in Deventer, maar met terugblik wel bij RTV Oost

18-12-2020

Dit jaar is alles anders. Door Covid-19 zijn diverse grote evenementen afgelast. Zo ook Het Historisch Schouwspel in Den Ham, het Dickens Festijn in Deventer en Kerst in oud Kampen. RTV Oost blikt op deze evenementen terug met oude en nieuwe beelden in ‘Het Weekend van… ‘. Zaterdag 19 december om 17.10 uur is het de beurt aan het Dickens Festijn in Deventer.

Halverwege december kun je in het weekeinde normaal gesproken lopen over de hoofden van de vele duizenden bezoekers van het Dickens Festijn in de oude binnenstad van Deventer. Zo niet dit jaar. Di jaar was een jubileumjaar, het zou de 30-ste editie zijn, maar die is afgelast, vanwege de Corona-uitbraak. Om de kijkers van de regionale omroep van Overijssel toch een beetje te laten genieten van de bijzondere sfeer van dit evenement, blik TV Oost terug op eerdere edities. Daarnaast zocht Inga Tjapkes initiatiefnemer Emmy Strik op in het Dickens kabinet in de Walstraat in Deventer.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022