Fryslân DOK over de leeuwen uit Aleppo

24-02-2020

De Fryslân DOK ‘Liefde voor leeuwen – van Aleppo tot Nijeberkoop’ geeft een blik tussen de tralies door van opvangcentrum Felida. Uitgehongerd en met de dood in de ogen worden twee jonge tijgers uit een gebombardeerd pretpark in Aleppo gehaald. Na een lange reis kunnen ze bijkomen bij Felida in het Friese Nijeberkoop.

Programmamaker Timo Brinkman volgt voor Fryslân DOK verzorger Juno van Zon die, soms met gevaar voor eigen leven, in het buitenland dieren redt. Intussen probeert locatiemanager Simone Schuls in Nijeberkoop een nieuwe opvang te realiseren met betere faciliteiten. Wat drijft hen in de liefde voor deze – niet altijd even lieve – leeuwen?

In 1992 werd het centrum opgericht door Arno van der Valk. Inmiddels is het overgenomen door de stichting Viervoeters en wil Felida een ‘special care’ centrum worden voor leeuwen, tijgers en andere katachtigen. De medewerkers proberen de getraumatiseerde roofdieren weer zo gezond te maken, dat ze uitgezet kunnen worden in een reservaat in Afrika. En als dat niet lukt, blijven ze bij Felida.

Fryslân DOK: ‘Liefde voor leeuwen – van Aleppo tot Nijeberkoop’ is 1 maart om 17.00 uur te zijn bij Omrop Fryslân. De uitzending wordt daarna ieder uur herhaald door de regionale omroep van Friesland. Op 29 februari is het programma, met Nederlandse ondertiteling, om 15.30 uur op NPO2 te zien.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022