Convenant Fontys Hogeschool Journalistiek met regionale media

08-03-2022

Fontys Hogeschool Journalistiek (FHJ) zet later deze week een handtekening onder een nieuw convenant Partners in Education met diverse regionale media. Studenten krijgen daardoor toegang tot het latere werkveld. Omroep Brabant, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN/De Stem werken met FHJ samen.

Fontys noemt het van groot belang dat de student al tijdens de studie wegwijs wordt in het werkveld. “Uit ervaring blijkt dat niemand daar beter bij kan helpen dan de ervaren professionals zelf”, aldus de Hogeschool.

De samenwerking krijgt de vorm van stages bij de betrokken mediabedrijven, onderzoeksopdrachten, bezoek aan redacties en feedback op pitches en opdrachten. De partners worden actief betrokken bij het samenstellen van het curriculum.

Hoewel er in eerste instantie met vier regionale partners wordt gewerkt, beoogt Fontys het Partners in Education-programma landelijk uit te breiden.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022