Convenant Fontys Hogeschool Journalistiek met regionale media

08-03-2022

Fontys Hogeschool Journalistiek (FHJ) zet later deze week een handtekening onder een nieuw convenant Partners in Education met diverse regionale media. Studenten krijgen daardoor toegang tot het latere werkveld. Omroep Brabant, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN/De Stem werken met FHJ samen.

Fontys noemt het van groot belang dat de student al tijdens de studie wegwijs wordt in het werkveld. “Uit ervaring blijkt dat niemand daar beter bij kan helpen dan de ervaren professionals zelf”, aldus de Hogeschool.

De samenwerking krijgt de vorm van stages bij de betrokken mediabedrijven, onderzoeksopdrachten, bezoek aan redacties en feedback op pitches en opdrachten. De partners worden actief betrokken bij het samenstellen van het curriculum.

Hoewel er in eerste instantie met vier regionale partners wordt gewerkt, beoogt Fontys het Partners in Education-programma landelijk uit te breiden.

Auteur: Regionale Publieke Omroep / Villamedia

Gerelateerde berichten

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022

De schrik zit er goed in bij RTV Utrecht na diefstal en mishandeling

Wim Kramer, hoofd nieuws van RTV Utrecht in gesprek met Villamedia.nl over diefstal en mishandeling: "Tijd voor daden in plaats van woorden."

14 06 2022

Filmploeg RTV Utrecht bestolen en mishandeld in Kanaleneiland

Een filmploeg van RTV Utrecht is bestolen van een camera en statief. De politie spreekt van een beroving met geweld.

13 06 2022