Driedelige documentaire: ‘Levend verlies’ te zien bij TV Oost

07-12-2020

Journaliste en moeder Miranda van Dijk uit IJsselmuiden vertelt op heel persoonlijke wijze de zoektocht naar balans in haar gezin. Haar zoon Marijn werd geboren met een aangeboren hersenbeschadiging. Hij heeft een verstandelijk vermogen van een kind van ongeveer twee jaar. De driedelige documentaire ‘Levend Verlies: van droom naar werkelijkheid’ is te zien bij TV Oost.

Samen met haar man Alco en dochter Esmee tonen ze de onzichtbare kanten van hun leven, waarin liefde en rouw al slingerend hun levenspad bepaalt. Het steeds opnieuw aanpassen en veranderingen accepteren vraagt om een hoop moed, maar bovenal om het blijven geloven in jezelf en elkaar. Ieder lid van het gezin heeft daarin een eigen invulling gevonden. Als ouders van een ernstig meervoudig gehandicapt kind krijg je te maken met chronische rouw, oftewel levend verlies. Om dat wat had kunnen zijn, maar nooit zal komen. Het is intens, maar soms ook heel heftig, omdat je je leven steeds opnieuw moet aanpassen.

De driedelige documentaire ‘Levend Verlies: van droom naar werkelijkheid’’ is op woensdag 9, 16 en 23 december te zien bij TV Oost. De documentaire is ook online (terug) te kijken via de website en app van RTV Oost en via het platform NLZIET.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022