Drie dagen KFPS hengstenkeuring live bij Omrop Fryslân

10-01-2021

Op 14, 15 en 16 januari vindt de KFPS Hengstenkeuring plaats in Drachten. Door de huidige maatregelen kan er geen publiek aanwezig zijn bij het evenement van de Koninklijke Vereniging “Het Friesch Paarden-Stamboek”. Omrop Fryslân verzorgt eel live registratie, zodat alle liefhebbers, van over de hele wereld, alles rechtstreeks kunnen volgen. De regionale omroep van Friesland heeft een livestreams op web en app en zendt finaledag ook op televisie uit.

Online en op televisie
Alle drie de dagen is de Hengstenkeuring zijn te volgen via livestream op de online kanalen van Omrop Fryslân. Op donderdag 14 en vrijdag 15 januari staat de tweede bezichtiging van de jonge hengsten centraal. Na de eerste bezichtiging halverwege december zijn er 112 hengsten opgenomen in de selectie voor stap twee op weg naar een mogelijke carrière als stamboekhengst. Zaterdag 16 januari barst de strijd los tussen de stamboekhengsten. Wie wordt tijdens de bijzondere editie van dit jaar de kampioen? De uitzending van zaterdag is ook te volgen op televisie. Het commentaar is van Omrop Fryslân presentator Gerrit de Boer en deskundige Henk Dijkstra.

Verhalen
De Hengstenkeuring 2021 is live te volgen bij Omrop Fryslân. Op 14 en 15 januari vanaf 9.30 uur via de online livestreams en 16 januari vanaf 09.00 uur naast de online livestreams ook op televisie. Op 16 januari is er om 21.00 uur een uitgebreide compilatie te zien op televisie. Deze wordt op 17 januari om 09.00 en 11.00 uur nogmaals uitgezonden. Het tv-programma Hea! kijkt vooruit op de Hengstenkeuring met reportages over ‘paardenmeisje’ Anna Maaike Fokkema en hengst Beart 411. Ook in andere programma’s en online zijn verhalen te horen en te zien rondom de Hengstenkeuring.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022