Documentaire over drugsproblematiek Goeree-Overflakkee bij Rijnmond

28-01-2022

De documentaire ‘Onversneden Liefde’ gaat over de worsteling van Goeree-Overflakkee met hun jarenlange drugsprobleem. Jongeren voelen een sociale leegte op ‘Het Witte Eiland’ en vullen die op door naar speed te grijpen. Documentairemaakster Sanne Waldekker geeft deze jonge mensen voor het eerst zelf een stem. ‘Onversneden Liefde’ is zaterdag te zien bij TV Rijnmond.

Regio-verslaggever Waldekker komt zelf van het eiland en zag het gebruik in haar directe omgeving. Ze weet als geen ander dat de Flakkeeënaar zich niet graag kwetsbaar opstelt. Toch lukt het om de onmacht en hardnekkigheid vast te leggen, zowel bij gebruikers die hun leven willen beteren als bij de mensen eromheen. Een bijzonder verhaal over een kleine gemeenschap, waar je snel buiten de boot valt als je anders bent.

‘Onversneden Liefde’ is gemaakt in samenwerking met co-producent Rauwkost-Collective en met de steun van het Zuid-Hollands Mediafonds van de Provincie Zuid-Holland. De documentaire van de regionale omroep is zaterdag te zien bij TV Rijnmond, (terug) te kijken op de website, Youtube en bij NLZIET.

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022

De schrik zit er goed in bij RTV Utrecht na diefstal en mishandeling

Wim Kramer, hoofd nieuws van RTV Utrecht in gesprek met Villamedia.nl over diefstal en mishandeling: "Tijd voor daden in plaats van woorden."

14 06 2022