Documentaire Kinderen van weinig woorden te zien op RTV Utrecht

07-10-2022

Dinsdag 11 oktober zendt RTV Utrecht de DocU: Kinderen van weinig woorden uit. De documentaire vertelt een ontroerend verhaal over Jurre en zijn zus Jikke. Op het oog twee gewone tieners die naar school gaan, een bijbaantje hebben en sporten. Maar dit is voor hen niet vanzelfsprekend, want Jikke en Jurre hebben een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Zij kunnen zich moeilijk met woorden uiten en begrijpen vaak niet wat mensen tegen hen zeggen. Hoe is het om op te groeien als taal niet vanzelfsprekend is?

In DocU: Kinderen van weinig woorden is te zien dat Jikke en Jurre een moeizame kindertijd hadden waarin ze zich anders gedroegen dan andere kinderen. Maar lange tijd begreep niemand wat er aan de hand was. Pas toen ontdekt werd dat ze allebei een TOS hadden, vielen de puzzelstukjes op hun plaats. Dankzij professionele hulp en de vindingrijkheid van hun moeder, vinden Jikke en Jurre nu hun weg op school, op hun werk en in de contacten met de mensen om hen heen.

De DocU: Kinderen van weinig woorden is gemaakt door documentairemaker Roos Koole en mede mogelijk gemaakt door Stichting Social Run en Fonds Kind & Handicap. Het programma is op dinsdag 11 oktober te zien op RTV Utrecht en online te bekijken via de app en website van RTV Utrecht. De programma’s van de regionale omroep zijn ook (terug) te kijken bij NLZIET.

Foto: Roos Koole
Auteur: RTV Utrecht

Gerelateerde berichten

Verslaggevers RTV Noord winnen Saskia Stuivelingprijs

Tristan Braakman en Mario Miskovic krijgen de prijs de verslaggeving van de parlementaire enquête naar de aardgaswinning in Groningen.

07 03 2023

FryslânDOK: ‘De stem van Abel en Edou’

‘De stem van Abel en Edou’ beleeft zijn bioscooppremière op zondag 5 maart en is op tv te zien op NPO 2 en bij Omrop Fryslân.

02 03 2023

RTV Oost zet op DialectDinsdag de streektaal in het zonnetje

Overijssel kent grofweg drie dialecten: Sallands, Twents en Noordwest-Overijssels. Elke dinsdag staat één dialect centraal op radio, tv en online.

28 02 2023