Documentaire Kinderen van weinig woorden te zien op RTV Utrecht

07-10-2022

Dinsdag 11 oktober zendt RTV Utrecht de DocU: Kinderen van weinig woorden uit. De documentaire vertelt een ontroerend verhaal over Jurre en zijn zus Jikke. Op het oog twee gewone tieners die naar school gaan, een bijbaantje hebben en sporten. Maar dit is voor hen niet vanzelfsprekend, want Jikke en Jurre hebben een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Zij kunnen zich moeilijk met woorden uiten en begrijpen vaak niet wat mensen tegen hen zeggen. Hoe is het om op te groeien als taal niet vanzelfsprekend is?

In DocU: Kinderen van weinig woorden is te zien dat Jikke en Jurre een moeizame kindertijd hadden waarin ze zich anders gedroegen dan andere kinderen. Maar lange tijd begreep niemand wat er aan de hand was. Pas toen ontdekt werd dat ze allebei een TOS hadden, vielen de puzzelstukjes op hun plaats. Dankzij professionele hulp en de vindingrijkheid van hun moeder, vinden Jikke en Jurre nu hun weg op school, op hun werk en in de contacten met de mensen om hen heen.

De DocU: Kinderen van weinig woorden is gemaakt door documentairemaker Roos Koole en mede mogelijk gemaakt door Stichting Social Run en Fonds Kind & Handicap. Het programma is op dinsdag 11 oktober te zien op RTV Utrecht en online te bekijken via de app en website van RTV Utrecht. De programma’s van de regionale omroep zijn ook (terug) te kijken bij NLZIET.

Foto: Roos Koole
Auteur: RTV Utrecht

Gerelateerde berichten

Luuk Sijbring nieuwe hoofdredacteur RTV Noord

"Met zijn ervaring en zijn kennis van onze provincie past Sijbring als geen ander bij onze doelstelling om het bereik verder uit te bouwen en te versterken."

02 12 2022

Online nieuwsartikelen van Omroep Flevoland nu in tien andere talen te lezen

De nieuwsartikelen van Omroep Flevoland zijn niet alleen meer in het Nederlands te lezen maar ook in tien andere talen.

01 12 2022

NH heeft een nieuw uiterlijk en een nieuw adres

"Wij bieden de mensen in de regio een onmisbare stem voor kleine en grote verhalen over ongemak, moed, blijdschap en zelfredzaamheid."

28 11 2022