Documentaire Kinderen van weinig woorden te zien op RTV Utrecht

07-10-2022

Dinsdag 11 oktober zendt RTV Utrecht de DocU: Kinderen van weinig woorden uit. De documentaire vertelt een ontroerend verhaal over Jurre en zijn zus Jikke. Op het oog twee gewone tieners die naar school gaan, een bijbaantje hebben en sporten. Maar dit is voor hen niet vanzelfsprekend, want Jikke en Jurre hebben een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Zij kunnen zich moeilijk met woorden uiten en begrijpen vaak niet wat mensen tegen hen zeggen. Hoe is het om op te groeien als taal niet vanzelfsprekend is?

In DocU: Kinderen van weinig woorden is te zien dat Jikke en Jurre een moeizame kindertijd hadden waarin ze zich anders gedroegen dan andere kinderen. Maar lange tijd begreep niemand wat er aan de hand was. Pas toen ontdekt werd dat ze allebei een TOS hadden, vielen de puzzelstukjes op hun plaats. Dankzij professionele hulp en de vindingrijkheid van hun moeder, vinden Jikke en Jurre nu hun weg op school, op hun werk en in de contacten met de mensen om hen heen.

De DocU: Kinderen van weinig woorden is gemaakt door documentairemaker Roos Koole en mede mogelijk gemaakt door Stichting Social Run en Fonds Kind & Handicap. Het programma is op dinsdag 11 oktober te zien op RTV Utrecht en online te bekijken via de app en website van RTV Utrecht. De programma’s van de regionale omroep zijn ook (terug) te kijken bij NLZIET.

Foto: Roos Koole
Auteur: RTV Utrecht

Gerelateerde berichten

RTV Drenthe lanceert het Drentstalige radiostation Radio Drèents

'Het nieuwe audiokanaal Radio Drèents draagt bij aan het versterken van de regionale identiteit.'

30 06 2023

Ruud van Os nieuwe hoofdredacteur Rijnmond

Ruud van Os wordt de nieuwe hoofdredacteur van de regionale omroep Rijnmond. Zijn benoeming gaat per direct in.

18 05 2023

LHBTI-gemeenschap uit Almere aan het woord in ‘Ally onder de regenboog’

Op zaterdag 8 april zendt Omroep Flevoland de tv-première van ‘Ally onder de Regenboog’ uit. In deze documentaire staat centraal hoe LHBTI’ers in Almere hun leefomgeving ervaren.

04 04 2023