Documentaire ‘Hannelore het meisje uit de sekte’ te zien op TV Oost.

03-02-2020

In de documentaire ‘Hannelore, het meisje uit de sekte’ staat het verhaal van Hannelore van Otterloo centraal. Zij groeide op in de sekte ‘Gemeente Gods’ en werd bevrijd door een Twentse agent. De documentaire is dinsdag 4 februari vanaf 18.30 uur te zien op TV Oost.

Hannelore Otterloo vertelt in een openhartig gesprek over haar gevangenschap in Gemeente Gods, waar sekteleider Sipke Vrieswijk de dienst uitmaakte. Ze vertelt over hoe ze nu aankijkt tegen die periode, hoe ze werd ontvoerd naar het buitenland, over hoe een Twentse agent haar tegen haar wil uit de sekte haalde en over haar strijd om daarna weer te functioneren in een wereld waar ze volkomen van vervreemd was.

Ook de agent die haar eruit haalde, de rechercheur die Vrieswijk op wist te sporen, de vrouw die haar hielp om weer ‘normaal’ te gaan doen en de man die als één van de weinigen Vrieswijk uitgebreid interviewde komen aan het woord in deze verbijsterende documentaire met veel historisch beeld.

Hannelore vertelt haar verhaal om te waarschuwen voor sektes, om begrip te vragen en om te laten zien dat je ook na zoveel ellende weer op kunt krabbelen en het geluk weer kunt vinden. De documentaire is gemaakt naar aanleiding van de publicatie van het boek ‘Hannelore, het meisje uit de sekte’, geschreven door de Hengelose auteur Frank Krake. Het boek verschijnt woensdag 5 februari bij uitgeverij Achtbaan. De documentaire ‘Hannelore, het meisje uit de sekte’ is dinsdag 4 februari om 18.30 uur te zien op TV Oost. Daarna wordt deze om 20.30 en om 22.30 uur nog eens herhaald.

Auteur: Robert Claus

Gerelateerde berichten

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022

De schrik zit er goed in bij RTV Utrecht na diefstal en mishandeling

Wim Kramer, hoofd nieuws van RTV Utrecht in gesprek met Villamedia.nl over diefstal en mishandeling: "Tijd voor daden in plaats van woorden."

14 06 2022

Filmploeg RTV Utrecht bestolen en mishandeld in Kanaleneiland

Een filmploeg van RTV Utrecht is bestolen van een camera en statief. De politie spreekt van een beroving met geweld.

13 06 2022