Documentaire De Peel brandt te zien bij Omroep Brabant

28-09-2020

Op maandag 20 april breekt er brand uit in natuurgebied De Peel. Het is de grootste natuurbrand ooit in Nederland. Maar liefst 2.100 vrijwillige brandweermensen proberen het verwoestende vuur te bestrijden. Ook Rian Matheij en Joep van Brussel. Zij zitten bij de vrijwillige brandweer in Neerkant. In de documentaire ‘De Peel brandt’ vertellen blikken zij terug op de natuurbrand. ‘De Peel brandt’ is op zondag 4 oktober te zien bij Omroep Brabant.

Programmamaker Alice van der Plas tekent in de documentaire ‘De Peel Brandt’ het verhaal op van Rian Matheij en Joep van Brussel. Voor de camera van Omroep Brabant vertellen ze over het bestrijden van de grootste natuurbrand ooit in Nederland. Matheij is een ervaren brandweervrouw met vertien dienstjaren en Van Brussel zit ruim twee jaar bij de vrijwillige brandweer. Wekenlang stonden ze elke dag uren op de Peel en dat allemaal naast hun reguliere baan. In de documentaire vertellen ze over de impact van de natuurbrand en het bluswerk.

‘De Peel brandt’ is op zondag 4 oktober van 19.10 uur te zien bij Omroep Brabant en is online (terug) te kijken. De programma’s van Omroep Brabant zijn niet alleen via het kanaal van Omroep Brabant, de app of de website te zien, maar ook bij NLZIET.

 

Auteur: Robert Claus

Gerelateerde berichten

De schrik zit er goed in bij RTV Utrecht na diefstal en mishandeling

Wim Kramer, hoofd nieuws van RTV Utrecht in gesprek met Villamedia.nl over diefstal en mishandeling: "Tijd voor daden in plaats van woorden."

14 06 2022

Filmploeg RTV Utrecht bestolen en mishandeld in Kanaleneiland

Een filmploeg van RTV Utrecht is bestolen van een camera en statief. De politie spreekt van een beroving met geweld.

13 06 2022

Ode aan de provincie door Steef & Stoof in radioprogramma bij Omroep Brabant

"Ge kunt de Brabander wel uit Brabant halen, maar Brabant niet uit de Brabander!" Dat is zo'n beetje de rode draad van Steef & Stoof.

10 06 2022