De uitreiking van de Cultuurprijs Overijssel 2022 te zien bij RTV Oost

19-09-2022

Op maandag 19 september wordt de Cultuurprijs Overijsel en het Cultuurtalent van Overijssel uitgereikt in theater Odeon De Spiegel in Zwolle. RTV Oost maakt een uitgebreide registratie. De uitreiking is op woensdag 21 september om 18.00 uur te zien bij TV Oost. Het programma is ook te zien op het YouTube-kanaal van SPUNCK. SPUNCK is het cultuurplatform van RTV Oost,

Boegbeeld van de streektaal
Hendrik Jan Bökkers, popmuzikant en ambassadeur van het Nedersaksisch, krijgt de Cultuurprijs Overijssel 2022. De prijs wordt hem toegekend omdat hij al ruim 20 jaar een popmuzikant van buitengewone en inspirerende kwaliteit is. Sinds 2007 is hij de frontman van zijn eigen band, Bökkers. Daarnaast is Hendrik Jan hét boegbeeld van de streektaal in Overijssel, hij zet zich met hart en ziel in voor de cultuur van de taal van het Nedersaksisch.

Magische stem
Nathalie Schaap is een groot muziektalent. Ze beheerst zoveel verschillende facetten, heeft een magische stem in combinatie met haar contrabas, maakt eigen muziek en is ook nog eens cultuurondernemer. Zij krijgt de prijs Cultuurtalent Overijssel 2022. De prijs wordt haar toegekend als erkenning van haar talent én als stimulering om bovenal door te gaan als veelbelovend musicus.

Kunst en cultuur in Overijssel
De uitreiking van beide prijzen staat in het teken van kunst en cultuur in Overijssel, met als middelpunt de winnaars van 2022: Hendrik Jan Bökkers en Nathalie Schaap. Zij stellen het programma samen met bijzondere acts en gasten. Een theatershow waarin vooral de muziek wordt gevierd.

Foto: RTV Oost
Auteur: RTV Oost

Gerelateerde berichten

BM Talk met Houkje Rijpstra over Omrop Fryslân, cultuur en samenwerking

Jeroen te Nuijl gaat voor Broadcast Magazine in gesprek met Houkje Rijpstra, directeur/bestuurder bij Omrop Fryslân.

20 09 2023

Leo Hauben: Altijd een hart voor de journalistiek

Na 30 jaar hoofdredacteur te zijn geweest van de Limburgse omroep L1 heeft Leo Hauben het stokje doorgegeven aan Cécile Narinx.

27 06 2023

Omroep Gelderland doet aangifte na mishandeling verslaggever

Omroep Gelderland doet aangifte omdat 'dit soort gedrag een halt toegeroepen moet worden'.

13 06 2023