‘Dag van de Zachte G’ bij Omroep Brabant

04-07-2022

De provincie Noord-Brabant kent vele dialecten, verschillende gebruiken en bijna tweeënhalf miljoen inwoners. Er is één ding dat de Brabanders allemaal delen: de zachte G. Daarom organiseert ‘Wakker!’, de ochtendshow van Omroep Brabant radio, op 7 juli de ‘Dag van de Zachte G’. Een traditie die nog vele jaren gaat volgen bij de regionale omroep.

Zevende letter: G
Vraag een ‘Hollander’ waar Brabant om bekend staat en je hoort: gezelligheid en gemoedelijkheid. Twee woorden die niet geheel toevallig beginnen met de G. Wist je dat er maar weinig volkeren op de wereld praten met een zachte G? Wist je dat vroeger vrijwel heel Nederland sprak met een zachte G? Wist je dat een zachte G als uitermate sexy wordt beschouwd? Het is allemaal waar. Dat en nog veel meer wordt op die dag uitgelegd in de ochtendshow ‘Wakker!’ op Omroep Brabant. Als zevende letter van het alfabet is het natuurlijk geen toeval dat deze dag op de zevende van de zevende valt. De dag van de zachte G is op donderdag 7 juli in ‘Wakker!’ tussen 06.00 – 10.00 uur.

Omroep Brabant: Heel erg sexy en liefdevol: donderdag is de Dag van de zachte G

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

NH Nieuws, NH Gooi en MBO College Hilversum starten Gooise jongerenredactie

Nieuws door de ogen van jongeren: De regionale omroep, streekomroep en het MBO College slaan de handen ineen voor een jongerenredactie.

09 08 2022

Uniek Normaal-concert na 40 jaar opnieuw op Radio Oost

RTV Oost heeft deze unieke opnamen teruggevonden in het archief en volgens de laatste digitale technieken opgepoetst.

01 08 2022

Documentaire ‘Erfskip’ te zien bij Omrop Fryslân

"Het is een film over liefde voor het houten schip en over liefde voor het vakmanschap. Zijn het de laatsten of heeft het erfgoed nog toekomst?"

29 07 2022