‘Dag van de Zachte G’ bij Omroep Brabant

04-07-2022

De provincie Noord-Brabant kent vele dialecten, verschillende gebruiken en bijna tweeënhalf miljoen inwoners. Er is één ding dat de Brabanders allemaal delen: de zachte G. Daarom organiseert ‘Wakker!’, de ochtendshow van Omroep Brabant radio, op 7 juli de ‘Dag van de Zachte G’. Een traditie die nog vele jaren gaat volgen bij de regionale omroep.

Zevende letter: G
Vraag een ‘Hollander’ waar Brabant om bekend staat en je hoort: gezelligheid en gemoedelijkheid. Twee woorden die niet geheel toevallig beginnen met de G. Wist je dat er maar weinig volkeren op de wereld praten met een zachte G? Wist je dat vroeger vrijwel heel Nederland sprak met een zachte G? Wist je dat een zachte G als uitermate sexy wordt beschouwd? Het is allemaal waar. Dat en nog veel meer wordt op die dag uitgelegd in de ochtendshow ‘Wakker!’ op Omroep Brabant. Als zevende letter van het alfabet is het natuurlijk geen toeval dat deze dag op de zevende van de zevende valt. De dag van de zachte G is op donderdag 7 juli in ‘Wakker!’ tussen 06.00 – 10.00 uur.

Omroep Brabant: Heel erg sexy en liefdevol: donderdag is de Dag van de zachte G

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

NH heeft een nieuw uiterlijk en een nieuw adres

"Wij bieden de mensen in de regio een onmisbare stem voor kleine en grote verhalen over ongemak, moed, blijdschap en zelfredzaamheid."

28 11 2022

Amersfoortse documentaire Langs de pijngrens te zien op RTV Utrecht

De DocU vertelt het verhaal over de opkomst en ondergang van het betaalde voetbal in Amersfoort.

14 11 2022

FryslânDOK in het spoor van de Palestina-pioniers  

Het spoor van de documentaire leidt niet alleen naar Israël, maar ook naar Amsterdam, Westerbork en Bergen - Belsen.

11 11 2022