‘Dag van de Zachte G’ bij Omroep Brabant

04-07-2022

De provincie Noord-Brabant kent vele dialecten, verschillende gebruiken en bijna tweeënhalf miljoen inwoners. Er is één ding dat de Brabanders allemaal delen: de zachte G. Daarom organiseert ‘Wakker!’, de ochtendshow van Omroep Brabant radio, op 7 juli de ‘Dag van de Zachte G’. Een traditie die nog vele jaren gaat volgen bij de regionale omroep.

Zevende letter: G
Vraag een ‘Hollander’ waar Brabant om bekend staat en je hoort: gezelligheid en gemoedelijkheid. Twee woorden die niet geheel toevallig beginnen met de G. Wist je dat er maar weinig volkeren op de wereld praten met een zachte G? Wist je dat vroeger vrijwel heel Nederland sprak met een zachte G? Wist je dat een zachte G als uitermate sexy wordt beschouwd? Het is allemaal waar. Dat en nog veel meer wordt op die dag uitgelegd in de ochtendshow ‘Wakker!’ op Omroep Brabant. Als zevende letter van het alfabet is het natuurlijk geen toeval dat deze dag op de zevende van de zevende valt. De dag van de zachte G is op donderdag 7 juli in ‘Wakker!’ tussen 06.00 – 10.00 uur.

Omroep Brabant: Heel erg sexy en liefdevol: donderdag is de Dag van de zachte G

Ontdek meer

RTV Oost zet de streektaal in het zonnetje tijdens de Week van de Streek

Van 10 t/m 17 maart is het de ‘Week van de Streek’ bij RTV Oost en besteedt de

07 03 2024

Dorothy Oosting volgt Overijsselaars die een dierbare hebben verloren

Vanaf januari is bij RTV Oost ‘Rouw op je dak’ te zien met verhalen van Overijsselaars die een dierbare hebben verloren.

28 12 2023

Omroep Flevoland start 2024 met vernieuwde radioprogrammering

Radioprogramma’s krijgen een nieuw jasje, een nieuwe programmanaam én er is ruimte voor meer muziek.

19 12 2023