DAB+ is het nieuwe geluid van radio

04-06-2019

Digital Radio NL heeft een nieuwe reclamecampagne voor DAB+ gelanceerd. Online, op telvisie en natuurlijk op radio wordt DAB+ als het nieuwe geluid van radio gepromoot. De afgelopen jaren is de radiobeluistering via DAB+ gestegen van 6% (2016) naar 13% (2018). Ook radiozenders van regionale omroepen zijn via DAB+ te ontvangen.

Via DAB+ zijn niet alleen de zenders die ook via FM te beluisteren zijn, te ontvangen, maar juist ook een aantal extra ‘online only’ zenders. Een radio met DAB+ technologie biedt meer keuze aan radiostations, digitale geluidskwaliteit en in bijna heel Nederland gratis ontvangst van radiostations. Navigeren gaat eenvoudig op alfabet en net als bij FM zijn er geen abonnementskosten en geen gedoe met registreren of inloggen. Alleen maar afstemmen op het favoriete radiostation en radio luisteren in digitale geluidskwaliteit.

Het aantal Nederlanders dat een DAB+ radio heeft is vorig jaar (2018) licht gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het aantal mensen met een radio met DAB+ was vorig jaar 13 procent. In 2017 was dat 11 procent en in 2016 6 procent.

Digital Radio NL is een samenwerking van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), de negen landelijke commerciële radiovergunninghouders (VCR), het Ministerie van Economische Zaken en de Stichting Regionale Publieke Omroep (RPO). Volgens Digital Radio Nederland zijn er inmiddels meer dan een miljoen radio’s met DAB+ ontvangst verkocht.

Auteur: Robert Claus

Gerelateerde berichten

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022

De schrik zit er goed in bij RTV Utrecht na diefstal en mishandeling

Wim Kramer, hoofd nieuws van RTV Utrecht in gesprek met Villamedia.nl over diefstal en mishandeling: "Tijd voor daden in plaats van woorden."

14 06 2022

Filmploeg RTV Utrecht bestolen en mishandeld in Kanaleneiland

Een filmploeg van RTV Utrecht is bestolen van een camera en statief. De politie spreekt van een beroving met geweld.

13 06 2022