Cultura Nova bij L1 op televisie, radio en online

24-08-2021

De 30ste zomereditie van festival Cultura Nova gaat vrijdag 27 augustus van start. Met de grootse spektakelvoorstelling ‘Échappée Belle’ van het Franse vuurwerkgezelschap Groupe F wordt het startsein gegeven van een bijzonder cultureel festival. De opening van Cultura Nova is vrijdagavond vanaf 21:30 live te volgen via L1 TV en social media.

Op televisie, radio en online
Bij L1 TV, L1 Radio en op de online kanalen van de regionale omroep is alles te volgen dat Cultura Nova te bieden heeft. Het festival is van vrijdag 27 augustus tot en met 5 september. Van theatervoorstelling tot nieuwe mural in Heerlen, van straatkunst tot lezing. Presentatoren Jolien Linssen en Wouter Nelissen zijn tien dagen lang dagelijks in en rond Heerlen te vinden. Ze dompelen zich onder in het programma. Er is dagelijks Cultura Nova TV op L1 TV met fragmenten uit verschillende voorstellingen. Op L1 Radio staat L1 Cultuurcafé in het teken van het festival. Online zijn nog veel meer fragmenten te vinden.

Filmportretten van jongeren
Tijdens Cultura Nova 2021 presenteert regisseuse Zorba Huisman vijf intieme filmportretten van jongeren, die verbonden zijn aan In2YourPlace: een ontmoetingsplek waar jongeren met een bijzondere achtergrond elkaar vinden en ondersteunen. Bij In2yourplace Heerlen kunnen de jongeren zorgeloos zichzelf zijn en lief en leed delen. Deze portretten zijn doordeweeks na L1mburg Centraal te zien op L1 TV.

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022

De schrik zit er goed in bij RTV Utrecht na diefstal en mishandeling

Wim Kramer, hoofd nieuws van RTV Utrecht in gesprek met Villamedia.nl over diefstal en mishandeling: "Tijd voor daden in plaats van woorden."

14 06 2022

Filmploeg RTV Utrecht bestolen en mishandeld in Kanaleneiland

Een filmploeg van RTV Utrecht is bestolen van een camera en statief. De politie spreekt van een beroving met geweld.

13 06 2022