Culinaire serie ‘Kookboekenparade’ te zien bij Omroep Flevoland

19-08-2022

In de Kookboekenparade komen bekende tv-koks en kookboekenschrijvers proeven van Almere. Culinair journaliste en chef-kok Nadia Zerouali en boekhistoricus Garrelt Verhoeven, beide woonachtig in Almere, ontvangen bekende koks zoals: Yvette van Boven, Alain Caron en Joris Bijdendijk bij Flevo Campus op de Floriade. In de achtdelige serie gaan zij op zoek naar bijzondere producten en voedselinitiatieven: Van wildpluk tot lokaal bier en van rivierkreeft uit het Weerwater tot een heerlijke vegan salade in de Volkskantine.

Voedselinnovatie in Almere
Eén van de thema’s van de Floriade 2022 is de voedselvoorziening in Almere. Hier worden momenteel tal van initiatieven ontplooid op het gebied van voedselinnovatie, maar ook op gebied van wildplukken en verzamelen van voedsel uit de natuur. Met het programma Kookboekenparade laten de culinair journaliste en boekhistoricus gasten uit de culinaire wereld kennis maken met Almere; met de uiteenlopende initiatieven en projecten op het gebied van (stads)landbouw, wildpluk en voedselbereiding.

Flevo Campus
Lenno Munnikes de directeur van Flevo Campus, introduceert een Almeers voedselinitiatief bij de gast van de dag. Initiatieven zoals: de stadsboerderij, een drijvende kas, wild geplukte groenten en kruiden tot tropische gewassen én de Surinaamse kas. Ze kiezen één gerecht uit het door hen geschreven kookboek en gaan op zoek naar de ingrediënten die hiervoor benodigd zijn. Ze reizen vanuit de Floriade naar de locatie in de omgeving van Almere om de ingrediënten voor het gerecht te verzamelen. Na terugkeer op de Floriade wordt in de containerkeuken van Flevo Campus met de Almeerse ingrediënten gezamenlijk het gerecht van die dag bereid.

Vanaf zaterdag 20 augustus te zien bij Omroep Flevoland
De achtdelige serie Kookboekenparade is vanaf zaterdag 20 augustus 8 weken lang te zien bij Omroep Flevoland. Elke zaterdag is er een nieuwe aflevering en op zondag wordt de aflevering herhaald.
Aflevering 1: zaterdag 20 augustus, herhaling op zondag 21 augustus;
Aflevering 2: zaterdag 27 augustus, herhaling op zondag 28 augustus;
Aflevering 3: zaterdag 3 september, herhaling op zondag 4 september;
Aflevering 4: zaterdag 10 september, herhaling op zondag 11 september;
Aflevering 5: zaterdag 17 september, herhaling op zondag 18 september;
Aflevering 6: zaterdag 24 september, herhaling op zondag 25 september;
Aflevering 7: zaterdag 1 oktober, herhaling op zondag 2 oktober;
Aflevering 8: zaterdag 8 oktober, herhaling op zondag 9 oktober.

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

KRO-NCRV, L1 en Omroep Brabant maken derde seizoen Carnavalshart

In vier afleveringen worden ontroerende, hartverwarmende, vrolijke en muzikale verhalen verteld uit het zuidelijke hart van carnavalsland.

25 01 2023

Cécile Narinx nieuwe hoofdredacteur van L1

Cécile Narinx wordt de nieuwe hoofdredacteur van L1. De in Maastricht geboren Narinx heeft veel ervaring in de media.

25 01 2023

Metropoolredactie: unieke samenwerking in medialandschap

NH, Omroep Flevoland en stadsomroep AT5 beginnen een gezamenlijke Metropoolredactie en brengen nieuws over deAmsterdamse metropoolregio.

11 01 2023