Cécile Narinx nieuwe hoofdredacteur van L1

25-01-2023

Cécile Narinx wordt de nieuwe hoofdredacteur van de regionale publieke omroep L1. Ze volgt Leo Hauben op, die 30 jaar aan het roer heeft gestaan van de redactie. De in Maastricht geboren Narinx heeft veel ervaring in de media. Ze was de afgelopen vijf jaar werkzaam bij de Volkskrant en maakte naam als hoofdredacteur van modetijdschriften als Elle en Harper’s Bazaar.

‘Uitdagende combinatie’
Narinx (52) is enthousiast over haar benoeming. “Een vakkundige, hechte en grote ploeg mensen aansturen binnen een gerenommeerde omroep: een kans die ik met alle genoegen gegrepen heb. Deze rol biedt een perfecte en uitdagende combinatie van nieuws brengen en verhalen vertellen in woord en beeld, van radio, tv en online – en dat allemaal in de prachtprovincie waar ik al jaren heimwee naar heb.”

Journalistieke loopbaan
Narinx studeerde Algemene Letteren en journalistiek in Utrecht. Haar journalistieke carrière begon als stagiaire bij De Limburger. Daarna werkte ze als journalist bij Quote Media (thans Hearst Magazines) waar ze ruim 15 jaar hoofdredacteur was van onder meer Elle en Harper’s Bazaar en de bijbehorende websites. Vijf jaar geleden maakte ze een overstap naar de Volkskrant. Daar schreef ze over de modewereld en de kledingindustrie.

‘Haar liefde voor Limburg is nooit gedoofd, waardoor ze goed begrijpt dat wij met sterke regionale journalistiek bij willen dragen aan een gezonde democratische samenleving’

Liefde voor Limburg
“Met Cécile halen we een persoonlijkheid in huis die haar sporen in de journalistiek ruimschoots heeft verdiend. Zowel inhoudelijk als op het gebied van het aansturen van een grote redactie. Daarnaast is haar liefde voor Limburg nooit gedoofd, waardoor ze goed begrijpt dat wij met sterke regionale journalistiek bij willen dragen aan een gezonde democratische samenleving”, aldus L1-directeur Branko Eijssen.

L1 op de kaart zetten
Na ruim 30 jaar sluit Leo Hauben zijn loopbaan als hoofdredacteur in het voorjaar af. Hij blijft als journalist behouden voor L1 en zal de maand maart gebruiken om zijn hoofdredactionele taken over te dragen. Wat hij inhoudelijk precies gaat doen, is nog onderwerp van gesprek. “Uiteraard hebben wij onze gedachten daar al over laten gaan”, zegt Eijssen. Volgens Eijssen heeft Hauben als hoofdredacteur L1 op de kaart gezet. “Hij is bovendien een uitstekend journalist en hij kijkt ernaar uit die kwaliteiten in te gaan zetten voor de organisatie. De nieuwe hoofdredacteur heeft de belangrijkste stem als het gaat om de toekomstige rol van Leo, maar daarvoor nemen wij de tijd. Leo zal in eerste instantie zijn expertise en ervaring inzetten om de entree van Cécile zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ik heb er alle vertrouwen in dat beiden L1 inhoudelijk naar een nog hoger niveau zullen stuwen.”

Foto: Jesaja Hizkia

Ontdek meer

RTV Oost zet de streektaal in het zonnetje tijdens de Week van de Streek

Van 10 t/m 17 maart is het de ‘Week van de Streek’ bij RTV Oost en besteedt de

07 03 2024

Dorothy Oosting volgt Overijsselaars die een dierbare hebben verloren

Vanaf januari is bij RTV Oost ‘Rouw op je dak’ te zien met verhalen van Overijsselaars die een dierbare hebben verloren.

28 12 2023

Omroep Flevoland start 2024 met vernieuwde radioprogrammering

Radioprogramma’s krijgen een nieuw jasje, een nieuwe programmanaam én er is ruimte voor meer muziek.

19 12 2023