Carnaval en Omroep Brabant zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden

09-02-2023

Ook dit jaar pakt Omroep Brabant weer flink uit om het feest der feesten uitbundig te vieren. Vanaf de aftrap vrijdagmiddag 17 februari om 15.00 uur met 3 Uurkes Vurraf tot en met dinsdagavond 21 februari als de laatste carnavalsvierder het licht uitdoet in het Fijnfisjenie Café. Tussendoor beleef je 24 uur per dag carnaval online, radio en tv. Verslaggevers van de regionale publieke omroep zijn in heel Noord-Brabant bij de leukste feesten, de kleurrijkste optochten en tussen de fervente carnavalsvierders. Carnaval zit immers in de Brabantse genen.

Roeptoetgat
Vanaf dit jaar past Omroep Brabant net als carnavalsvierend Brabant ook de naam aan. Omroep Brabant wordt Roeptoetgat, maar alleen met carnaval.

3 Uurkes Vurraf
De aftrap van het Brabantse carnaval is vrijdag 17 februari traditiegetrouw ‘3 Uurkes Vurraf’. Drie uur lang de allerbeste en meest populaire carnavalsmuziek. Met o.a. Lamme Frans, Gebroeders Ko, Lawineboys, Alpenzusjes, Gullie, René Schuurmans, Huub Hangop, Snollebollekes en natuurlijk de winnaar van Kies je Kraker van dit jaar. De live-uitzending van 3 Uurkes Vurraf begint om 15.00 uur en komt vanuit de tent op het Stadhuisplein in Lampegat (Eindhoven) via internet, tv, radio en Facebook.

Vurgloeie
Het wordt geen koude start voor de bezoekers van 3 Uurkes Vurraf op vrijdag 17 februari. Vanaf 13.00 uur worden ze met ‘2 Uurkes Vurgloeie’ alvast opgewarmd. Dit programma is op radio en tv te zien en te horen. Maarten Kortlever en Koen Wijn trekken weer alles uit de kast om iedereen de juiste carnavalsstemming te brengen. Ook nemen ze een kijkje achter de schermen bij 3 Uurkes Vurraf en spreken ze tal van carnavalsartiesten. Uiteraard draaien ze ook de grootste carnavalskrakers van dit jaar.

Carnavalsoptochten
Natuurlijk is er in Roeptoetgat ook weer veel aandacht voor de mooiste carnavalsoptochten:
Zaterdag 18 februari vanaf 13.30 uur LIVE: optocht Lampegat (Eindhoven)
Zaterdag 18 februari vanaf 19.30 uur LIVE: de lichtjesoptocht in Zwammegat (Standdaarbuiten)
Zondag 19 februari vanaf 10.00 uur: optocht Tullepetaonestad (Roosendaal)
Zondag 19 februari vanaf 13.30 uur LIVE: optocht Kruikenstad (Tilburg)
Maandag 20 februari vanaf 14.00 uur: optocht Boemeldonck (Prinsenbeek)
Dinsdag 21 februari vanaf 10.00 uur: optocht Kielegat (Breda)
Omroep Brabant werkt hierbij samen met met lokale omroepen ZuidWest TV, ETV en Baronie TV voor de optochten van Roosendaal, Prinsenbeek en Breda.
Alle optochten zijn niet alleen op tv te zien, maar ook te volgen en terug te kijken op roeptoetgat.nl en Facebook.

Graat & De Laat
Jordy Graat & Christel de Laat, hét carnavalsduo van Roeptoetgat, kruipt tijdens carnaval weer achter de microfoon. Ze zijn daarbij live te horen en te zien op zaterdag t/m dinsdag tussen 12.00-13.30 uur.

Fijnfisjenie Café
Het Fijnfisjenie Café is met carnaval iedere dag geopend ná de optocht. Rond 15.30 tot 17.00 uur en van 17.45 tot 20.00 uur. Het illustere duo Jordy Graat en Christel de Laat is dan vanuit Roeptoetgat live te volgen via online en tv. Jordy en Christel zijn de gezelligste uitbaters van de gezelligste dorpskroeg van Roeptoetgat waar vier dagen feest wordt gevierd. Dat gebeurt samen met bezoekers, artiesten en verslaggevers en onder meer met het Brabants Buske dat de hele provincie doorkruist. Natuurlijk is er de hilarische tickertape waar heel Brabant alle boodschappen, foto’s en video’s op kwijt kan.

Dweilradio
Ook op de radio is het 24 uur per dag carnaval. De radio verslaggevers rijden de provincie rond in een auto met een grote Roeptoeter op het dak en zo brengen ze de sfeer vanuit de hele provincie. Op radio wordt carnavalsmuziek gedraaid. Daarnaast komen er ook vele leuke van gasten langs in de studio en hebben we live-optredens.

Carnavalshart
Dit jaar is carnaval weer op volle sterkte terug. In vier afleveringen van Carnavalshart worden ontroerende, hartverwarmende, vrolijke en muzikale verhalen verteld uit het zuidelijke hart van carnavalsland. Carnavalshart wordt dagelijks uitgezonden door Roeptoetgat.

Kruikenstad in Koor
Roeptoetgat zendt Kruikenstad in Koor ook dit jaar weer live uit. Het meezingevenement vindt plaats op de Heuvel in Tilburg. Maandagavond vanaf 20.11 uur kun je thuis meezingen met de grootste hits en klassiekers. Niet tekst vast? Geen probleem alles wordt ondertiteld.

Een fijnfisjenie! beleeft heel Brabant in Roeptoetgat.

Foto: Omroep Brabant
Auteur: Omroep Brabant

Gerelateerde berichten

RTV Drenthe lanceert het Drentstalige radiostation Radio Drèents

'Het nieuwe audiokanaal Radio Drèents draagt bij aan het versterken van de regionale identiteit.'

30 06 2023

Ruud van Os nieuwe hoofdredacteur Rijnmond

Ruud van Os wordt de nieuwe hoofdredacteur van de regionale omroep Rijnmond. Zijn benoeming gaat per direct in.

18 05 2023

LHBTI-gemeenschap uit Almere aan het woord in ‘Ally onder de regenboog’

Op zaterdag 8 april zendt Omroep Flevoland de tv-première van ‘Ally onder de Regenboog’ uit. In deze documentaire staat centraal hoe LHBTI’ers in Almere hun leefomgeving ervaren.

04 04 2023