BrabantQuiz bij Omroep Brabant

28-01-2019

Fanatiekelingen uit Brabant kunnen zich opmaken voor een geheel eigen concept in Brabant. Een quiz waarmee je je kennis over Brabant kunt vergroten. De quiz is niet alleen te zien op tv, maar ook te spelen op een smartphone met de Quiz-app.

Weten jij en je vrienden alles van de mooiste en boeiendste provincie van Nederland? Speel dan de BrabantQuiz, een dagelijks spel met elf vragen over alles wat Brabant rijk is. Wie weet wordt jij met jouw score wel de beste Brabantkenner van de provincie! Je kunt niet alleen met Brabant spelen, maar ook je eigen competitie maken. Hiermee kun je ook nog eens de strijd aangaan met je vrienden, familie en kennissen. De quiz is vanaf nu beschikbaar voor Apple- en Android- gebruikers en te volgen op televisie.

Hoe werkt het?
Iedere dag van de week wordt er een nieuwe quiz gepubliceerd. De quiz bestaat uit elf vragen en één stelling. Spelers krijgen zestien seconden om een vraag te beantwoorden. Iedere goed beantwoorde vraag levert punten op, hoe sneller je antwoord, hoe hoger de score. De scores worden bijgehouden in een ranglijst. Daar zijn de dag-, week- en maandwinnaars terug te vinden. Lukt het jou om de hoogste score te halen en bovenaan te blijven staan in de ranglijst?

Is beste Brabantkenner van de provincie iets te hoog gegrepen? Maak dan je eigen competitie(s), daarmee kun je tegen je vrienden, familie collega’s of buren spelen. Na het aanmaken van een competitie, ontvang je een code, deze is te delen via WhatsApp. Iedereen met deze code kan deelnemen aan de gemaakte competitie. Maak zoveel mogelijk competities als je wilt en ga de strijd aan!

Onderwerpen
Alle vragen in de quiz gaan over Brabant, over de historie, over cultuur, over bekende Brabanders en sport. Als bonus is er na elke quiz een scherm met extra informatie over de onderwerpen uit de quiz. Op die manier leert men Brabant ook nog eens beter kennen!

Beschikbaarheid
De BrabantQuiz is te spelen op mobiel en tablet en is te downloaden in de Google Play Store voor gebruikers van Android en in de App Store voor Apple-gebruikers.

Tv-programma
Naast de app is de BrabantQuiz ook iedere werkdag te zien bij Omroep Brabant. Quizmaster Christel de Laat, loodst met haar enthousiasme en charme de kandidaten door de quiz heen. Iedere deelnemer krijgt vier vragen. Als een deelnemer alles goed heeft, komt hij of zij in de volgende uitzending terug. Bij twijfel kan de joker de ‘Koekwaus’ ingezet worden. Lukt het niet om alle vragen goed te beantwoorden, dan is de volgende kandidaat aan de beurt. Er wordt gespeeld in vier competities: winter, lente, zomer en herfst. Aan het eind van elke competitie is er een seizoenswinnaar. De afleveringen zijn iedere werkdag om 17:55 uur te zien bij Omroep Brabant, daarna ieder uur herhaald.

Bron: Persbericht Omroep Brabant

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022