Brabant stemt massaal op “Brabant” in de Brabantse Top 100

14-05-2021

Het is Guus Meeuwis opnieuw gelukt. Zijn liedje ‘Brabant’ prijkt bovenaan de Brabantse Top 100 van Omroep Brabant. De afgelopen week is er massaal gestemd op de mooiste liedjes uit de provincie Noord-Brabant. Dat levert een prachtige lijst op Hemelvaartsdag in zijn geheel wordt uitgezonden op Omroep Brabant radio.

Het is de tweede keer dat Omroep Brabant de Brabantse Top 100 met haar publiek samenstelt. Vorig jaar was Guus Meeuwis ook de nummer 1. Gerard van Maasakkers heeft dit jaar de tweede plek in handen met ‘Hee goade mee’. Feestbeest Snollebollekes maakt de top 3 compleet met ‘Links, rechts’. Er zijn dit jaar 14 nieuwe binnenkomers. Een opvallend nieuw liedje is van de dames van OG3NE met hun thuisisolatie-versie van ‘Bohemian Rhapsody’.

De Brabantse Top 100 is op donderdag 13 mei te beluisteren tussen 8 en 18 uur. De presentatie is in handen van Koen Wijn, Jordy Graat, Hubert Mol, Ronny Balk en Maarten Kortlever. De volledige lijst is terug te vinden op www.omropebrabant.nl/top100.

De top 10 van 2021:
01. Guus Meeuwis – Brabant
02. Gerard van Maasakkers – Hee goade mee
03. Snollebollekes – Links, rechts
04. Wim Sonneveld – Het dorp
05. Rene Schuurmans – Laat de zon in je hart
06. Rene Schuurmans – Bij ons in Brabant
07. Gerard van Maasakkers – Hier heur ik thuis
08. John de Bever – Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht
09. BZB – Echte vrienden
10. Gerard van Maasakkers & JW Roy – As ge ooit

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

RTV Oost volgt monstertocht voor het goede doel

RTV Oost volgt de monstertocht via een liveblog op rtvoost.nl, op Radio Oost, op TV Oost in Bij Oost|Vandaag, en op de sociale media.

20 09 2021

TV Oost brengt Open Monumentendagen de huiskamer in

De Open Monumentendagen staan in Kampen in het teken van Mobiel Erfgoed. TV Oost zendt deel twee van de Open Monumentendag film uit.

10 09 2021

Toevallig groen in de stad zorgt voor lokale samenwerking in Utrecht

Voor het project ‘Toevallig Groen, Zaailingen van de Stad’ werkt RTV Utrecht samen met DUIC, Utrecht Natuurlijk en het Centraal Museum.

07 09 2021