Bekervoetbal, theater en docu’s bij Omroep Flevoland

06-06-2019

Omroep Flevoland pakt uit met Pinksteren. De regionale omroep van Flevoland zorgt met bekervoetbal, een theatervoorstelling en twee documentaires niet alleen voor een afwisselende programmering, maar brengt de inwoners, de verhalen en het nieuws van en uit de provincie op passende wijze in beeld.

Bekerfinale Flevo Boys
Op zaterdag 8 juni is er een live verslag van de finale voor de KNVB Districtsbeker (Noord) tussen Flevo Boys uit Emmeloord en VEV ’67 uit het Groningse Leek. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Ervenbos in Emmeloord en begint om 15.00 uur. De uitzending van Omroep Flevoland begint om 14.45 uur en is niet alleen te zien via TV, maar ook op de website, de app, via Facebook en op YouTube.

Voorstelling over kasteel van Almere
Op zondag 9 juni is de voorstelling ‘Er was eens een pretpark!’ van theatergroep Suburbia, te zien. ‘Er was eens een pretpark!’ is een locatievoorstelling die half april diverse keren is opgevoerd in De Beurs, het oudste kantoorgebouw van Almere. Karlijn Kistemaker maakte deze voorstelling voor Suburbia. Inspiratiebron is WitchWorld, het voortijdig gestaakte pretpark in het onvoltooide kasteel van Almere. Het verhaal gaat over het plan om een middeleeuws pretpark te bouwen rondom een burcht langs de snelweg bij Almere. Jarenlang probeerde de bedenker van het attractiepark vol heksen en trollen zijn droom te verwezenlijken, maar uiteindelijk moest hij de zware strijd, die gepaard ging met onder meer stroperige procedures, opgeven. Het stuk gaat over het collectieve rouwverwerkingsproces rond het mislukken van dit plan.

Docu over camping en zelfbouwwijk
Op tweede pinksterdag zijn er twee documentaires te zien bij Omroep Flevoland: ‘Camping Waterhout’ en ‘De spelers van Oosterwold’. Camping Waterhout moest verhuizen van het toekomstige Floriadeterrein bij het Weerwater in Almere Stad naar een nieuwe locatie aan de Trekvogelweg bij de Noorderplassen. Een jaar lang volgden Maaike van den Bosch en Rejo van der Weide het wel en wee van eigenaresse Tineke Fokkens. ‘De spelers van Oosterwold’ is een documentaire van filmmaker Marit Geluk. Zij volgt sinds 2015 de pioniers van de zelfbouwwijk Oosterwold in Almere, met name twee bewoners van het eerste uur, Egon Kracht en Noortje Braat. Zij maakten voordat ze aan de bouw van hun huis begonnen een toneelvoorstelling over de dromen en idealen achter Oosterwold. Dat vormde voor filmmaker Geluk een poëtische rode draad door de film.

Kijk hier voor de uitzendtijden

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022