Bekende Overijsselaars gaan terug naar hun roots bij RTV Oost

30-08-2022

Waar je opgroeit, word je gevormd. Dat geldt voor iedereen, ook voor mensen in de spotlights. In het derde seizoen van het TV Oost-programma Roots zoekt Bert Eeftink weer het spoor terug van bekende Overijsselaars. Terug naar waar hun wortels liggen. Terug naar het begin. Terug naar hun… roots. De eerste aflevering is donderdag 1 september om 18.30 uur te zien op TV Oost.

Terug naar zijn jeugd in Enschede
In de eerste aflevering gaat Bert Eeftink samen met scheidsrechter Bas Nijhuis terug naar zijn jeugd in Enschede. Als jongetje voetbalde Bas bij Vogido en De Tubanters. Vanaf zijn 15e begint hij met fluiten van voetbalwedstrijden, en daar maakt hij zijn beroep van. De grote liefde voor dieren is een rode draad in het leven van Bas. Hij is voorzitter van de kinderboerderij waar hij in zijn jeugd al kwam en ook bij hem thuis is het een walhalla voor dieren. Dat was vroeger al zo, maar nu nog steeds. Paarden, ganzen, varkens, als hij het over mocht doen was hij misschien wel boer geworden.
Bekende Overijsselaars

Scheidsrechter, schilder, radiopresentator en weerman
Roots is elke donderdag en zaterdag te zien op TV Oost. Dit seizoen zijn de gasten onder anderen scheidsrechter Bas Nijhuis, rockmuzikant en schilder Erik Neimeijer, radiopresentator Marisa Heutink en weerman Dennis Wilt.

Foto: RTV Oost
Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Ruud van Os nieuwe hoofdredacteur Rijnmond

Ruud van Os wordt de nieuwe hoofdredacteur van de regionale omroep Rijnmond. Zijn benoeming gaat per direct in.

18 05 2023

LHBTI-gemeenschap uit Almere aan het woord in ‘Ally onder de regenboog’

Op zaterdag 8 april zendt Omroep Flevoland de tv-première van ‘Ally onder de Regenboog’ uit. In deze documentaire staat centraal hoe LHBTI’ers in Almere hun leefomgeving ervaren.

04 04 2023

Verslaggevers RTV Noord winnen Saskia Stuivelingprijs

Tristan Braakman en Mario Miskovic krijgen de prijs de verslaggeving van de parlementaire enquête naar de aardgaswinning in Groningen.

07 03 2023