Bekende Overijsselaars gaan terug naar hun roots bij RTV Oost

02-09-2021

Waar je opgroeit, word je gevormd. Dat geldt voor iedereen, ook voor mensen in de spotlights. In het tweede seizoen van het TV Oost-programma Roots zoekt Bert Eeftink weer het spoor terug van bekende Overijsselaars. Terug naar waar hun wortels liggen. Terug naar het begin. Terug naar hun… roots. De eerste aflevering is te zien zaterdag 4 september om 17.30 uur op TV Oost.

Ontmoetingen
In de eerste aflevering gaat Bert Eeftink samen met voetbaltrainer Ron Jans terug naar zijn jeugd in Zwolle. Ze bezoeken bijzondere plekken zoals het huis waar Ron opgroeide in de wijk De Pierik, de voetbalclub waar hij als klein jochie speelde en natuurlijk zijn er ontmoetingen met oude bekenden. De dag wordt afgesloten op de plek waar Ron trouwde met zijn grote liefde Marjo.

Bekende Overijsselaars
Het programma Roots is elke zaterdag en dinsdag op TV Oost te zien. Dit seizoen zijn de gasten voetbaltrainer Ron Jans, actrice Johanna ter Steege, media personality Kim Kötter, baanwielrenner Jeffrey Hoogland en misdaadjournalist Alberto Stegeman.

Digitaal magazine
Roots is niet alleen een tv-programma, maar ook een gratis digitaal magazine met extra filmmateriaal en foto’s. Natuurlijk ontbreken de bloopers niet. Het digitale magazine wordt na afloop van elke uitzending online gepubliceerd. Hier zijn ook de afleveringen van het eerste seizoen terug te kijken.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022