Amateurvoetbal Zuid-Holland terug op de regionale radio

23-08-2019

Vanaf zaterdag 24 augustus is het amateurvoetbal in de Tweede en Derde Divisie in Zuid-Holland te volgen in een nieuwe gezamenlijke uitzending van Radio Rijnmond en 89.3 Radio West. Het live programma ‘Zuid-Holland Sport’ is iedere zaterdag te horen tussen 14.00 en 18.00 uur. De sportredacties van de twee regionale zenders in Zuid-Holland werken hierbij intensief samen, waardoor ook in de regio Rijnmond het amateurvoetbal weer te volgen is.

Vijf verslaggevers
Sportliefhebbers kunnen door dit nieuwe programma in een uitzending de verrichtingen volgen van voetbalclubs zoals VV Katwijk, Rijnsburgse Boys, Jong Sparta, Excelsior Maassluis en nog veel meer clubs die in de Tweede en Derde Divisie spelen in Zuid-Holland. Natuurlijk zijn andere grote sportevenementen ook te volgen. Wekelijks zitten vijf verslaggevers van Radio Rijnmond en Radio West langs de lijn bij diverse clubs in de Tweede en Derde Divisie. De luisteraars kunnen daardoor direct op de hoogte blijven van de verrichtingen van hun favoriete clubs. Presentatoren Menno Tamming en Herman Nanninga maken er een gestroomlijnde uitzending van.

Radio Rijnmond
Op Radio Rijnmond stopte in mei 2017 het toenmalige sportprogramma Rijnmond Sport op de zaterdagmiddag vanwege bezuinigingen. Door de samenwerking aan te gaan met de andere regionale omroep in de provincie, is het nu weer mogelijk wel de hoogst spelende amateurclubs uit de regio Rijnmond te volgen. “Wij realiseren ons hoeveel mensen wij hier een plezier mee doen. Dus ik ben des te blijer dat dit nu, in samenwerking met Radio West, weer mogelijk is, waar dat eerder niet het geval was.” zegt hoofdredacteur Ib Haarsma namens RTV Rijnmond.

Zuid-Holland Sport
Zuid-Holland Sport is elke zaterdagmiddag tussen 14.00 en 18.00 uur te volgen bij Radio Rijnmond (93.4FM) en Radio West (89.3 FM). Uiteraard is het programma ook online te beluisteren via de websites www.rijnmond.nl en www.omroepwest.nl, alsmede via de gratis apps van beide regionale omroepen.

Auteur: Robert Claus