Kleinfisjenie! 3 Uurkes Vurraf bij Omroep Brabant gaat door in aangepaste vorm

22-01-2021

Niet in je mooiste pèkske rondhossen in een bomvolle tent, maar wél in je eigen huiskamer! Op vrijdag 12 februari om 15.00 uur start carnaval in Brabant met de 32e editie van 3 Uurkes Vurraf bij Omroep Brabant. Dit jaar wordt 3 Uurkes Vurraf wel heel anders dan anders. In plaats van in de feesttent is het publiek er dit jaar digitaal bij, vanuit de eigen huiskamer.

Startschot
Traditiegetrouw geeft Omroep Brabant met 3 Uurkes Vurraf het startschot voor carnaval in Brabant. Voor de 32ste keer kan heel Brabant vanaf 15:00 uur op carnavalsvrijdag genieten van de allerbeste carnavalsartiesten, die worden ontvangen door presentator Jordy Graat. De aftrap van carnaval in Brabant is met 3 Uurkes Vurraf een traditie geworden. Een traditie die Omroep Brabant graag in ere houdt. Helaas is het onmogelijk met de huidige coronamaatregelen om een samenkomst in een grote feesttent te organiseren, maar er is een alternatief gevonden. Daarbij roept Omroep Brabant iedereen op om carnaval binnen het eigen huishouden te vieren; feest en geniet, maar doe dat wel coronaproof.

VIP vanuit eigen huiskamer
Met prijsvragen en via een loting worden 300 huishoudens geselecteerd om als VIP het feest mee te vieren. In de eigen huiskamer, waarbij de coronamaatregelen in acht worden genomen. De feestvierders in deze huiskamers zullen te zien zijn op grote videoschermen op het podium. Ook wordt er live geschakeld naar de huiskamers waar de feestvierders in beeld te zien zullen zijn. Op maandag 25 januari om 11.11 uur gaat de inschrijving open via de website van de regionale omroep van Noord-Brabant. De eerste 50 aanmeldingen krijgen sowieso een online ticket én een exclusief VIP pakket.

Mooie, troostrijke en gezellige carnaval
“Omroep Brabant vindt het belangrijk dat de maatregelen worden nageleefd, maar we vinden ook dat Brabanders een mooie, troostrijke en gezellige carnaval verdienen,” zegt Renzo Veenstra, hoofdredacteur van Omroep Brabant. “Daarom heeft de organisatie naar alternatieven gezocht. Die is nu gevonden in de vorm van een digitale editie van 3 Uurkes Vurraf.” aldus Veenstra.

3 Uurkes Vurraf is vrijdag 12 februari 15.00 uur live bij Omroep Brabant te volgen op televisie én online.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022