Omrop Fryslân viert 35-jarig jubileum van weerman Piet Paulusma

27-11-2020

Dinsdag 1 december is het de hele dag feest bij Omrop Fryslân. In verschillende radio- en televisieprogramma’s wordt aandacht besteedt aan het jubileum van Piet Paulusma. Hij is 35 jaar weerman bij de regionale omroep van Friesland.

Op 1 december 1985 om half één was de 28 jarige Piet Paulusma voor het eerst op radio te horen bij Omrop Fryslân. Hij presenteerde het weer als vervanger van Hans de Jong. Piet is inmiddels bekend in heel Nederland. Zo werd hij verkozen tot populairste weerman van 1999, 2000 én 2006. Paulusma gaat door weer en wind om het weerbericht op locatie te presenteren. Zijn bekende praatjes en natuurlijk het welbekende ‘Oant moarn’ is zo in heel Nederland bekend geworden.

Alles staat 1 december in het teken van het 35-jarig jubileum van Piet Paulusma. Van radioreportages over Piets carrière, tot verhalen van bekenden uit Piets omgeving en felicitaties vanuit het hele land. Via de ‘Lokwinsketelefoan’ kan iedereen Piet de gehele dag feliciteren. Dat kan door te bellen met 058 70 09 777 en een bericht achter te laten. Een vraag of boodschap voor Piet? ‘s Middags schuift Piet Paulusma aan in het radioprogramma Weistra op wei. Hij beantwoordt daar alle vragen die luisteraars insturen via de Omrop-app. ‘s Avonds wordt op televisie in een uitgebreide Fryslân Hjoed wederom aandacht besteed aan het jubileum van Paulusma. Zo is onder andere een reportage te zien met daarin verhalen van bekenden over het begin van Piets carrière als weerman en andere mooie verhalen.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022