TV-première van openluchtvoorstelling ‘ROBOT’ bij Omroep Flevoland

23-12-2020

Op Eerste Kerstdag is bij Omroep Flevoland de tv-première van ‘ROBOT’ zien. Deze ontroerende en bijzondere openluchtvoorstelling werd afgelopen zomer op het terrein van theatergezelschap Vis à Vis gespeeld. Omroep Flevoland heeft de voorstelling in beeld gebracht. De uitzending is op 25 december bij de regionale omroep van Flevoland.

Kunstmatige intelligentie
ROBOT speelt zich af in de nabije toekomst, in een tijd waarin de cybermens de beste vriend is. Voor de mens zijn de robots vanzelfsprekend geworden, sterker nog, de aanschaf wordt door hogerhand verplicht. Het is lastig om weerstand tegen deze vorm van kunstmatige intelligentie te bieden, als iedereen er zo mee wegloopt. Toch zijn daar Betty en Aad, een stel uit ‘de oude tijd’. Ze hebben genoeg aan elkaar, of dat denken ze. Met humor, liefde en inventiviteit verzetten ze zich tegen de aankoop van een zorgrobot, maar dan stapt de robot Shiny hun leven binnen. Deze cyberbuur blijkt verrassend sympathiek, althans voor Betty. De wereld van Aad staat vervolgens op instorten.

Lovende recensies
ROBOT werd op het terrein van theatergezelschap Vis à Vis naast het Almeerderstrand gespeeld. De productie was een groot succes en ontving veel lovende recensies. Omroep Flevoland heeft de voorstelling in beeld gebracht; de uitzending hiervan is op 25 december bij de regionale omroep te zien. Theatergezelschap Vis à Vis staat bekend om haar verrassende producties waarin luchtige comedy, verbluffend spektakel en vernuftige verhaallijnen het publiek met een knipoog langs de afgrond van zware dilemma’s leiden.

(Foto: Anna van Kooij)