Samenwerking Radio West en lokale omroepen: 47.459 Sinterklaascadeaus

21-11-2022

Van maandag 14 november tot en met vrijdag 18 november stonden verschillende lokale omroepen en Radio West helemaal in het teken van de actie Sintvoorieder1. Er werden in totaal 47.459 cadeaus ingezameld voor Stichting Sintvoorieder1. Een aantal dat fors boven het oorspronkelijke doel van 20.000 uitkwam.

Sintvoorieder1
Nadat Den Haag FM al enkele jaren succesvol de inzameling voor Stichting Sintvoorieder1 ondersteunde, is de actie dit jaar breder uitgedragen. De lokale omroepen Sleutelstad in Leiden, Bo –de omroep voor de Bollenstreek-, Studio Alphen, Den Haag FM en de regionale omroep Radio West bundelden hun krachten. Hierdoor werd de actie groter dan ooit met een fantastisch resultaat: 47.459 cadeaus werden bijeengebracht door zeer veel vrijgevige luisteraars.

In de bibliotheek Rijn en Venen vestigingen in de gemeente Alphen aan den Rijn zamelde Studio Alphen 2.892 cadeaus in. Bij Sleutelstad in Leiden werden 3.810 cadeaus ingezameld en ook de inwoners van de Bollenstreek wisten de studio van de lokale omroep Bo te vinden: daar werden 1.531 cadeaus langsgebracht. In de grootste stad van de regio, Den Haag, wisten Den Haag FM en Radio West in de Centrale Bibliotheek daar nog 39.226 cadeaus bij op te tellen. In totaal zijn er 47.459 cadeaus verzameld door de samenwerking van de lokale omroepen en de regionale omroep.

Het oorspronkelijke doel van de actie was om 20.000 cadeaus in te zamelen voor Stichting Sintvoorieder1. Toen dat aantal al op donderdag werd bereikt, werd het doel verhoogd naar 30.000 cadeaus. Ook dat aantal werd dus ruimschoots gehaald, waardoor de eindstand meer dan een verdubbeling bleek van het oorspronkelijke doel. Alle cadeaus worden via Stichting Sintvoorieder1 met hulp van maatschappelijke partners zoals de Voedselbanken en (crisis)opvanghuizen bij kinderen afgeleverd die normaal geen cadeau met Sinterklaas zouden ontvangen.

Donaties
Gedurende de hele week was het een komen en gaan bij de diverse inzamelpunten. Zowel luisteraars als bedrijven kwamen in grote getalen langs om cadeaus te doneren. Ook ministers, verschillende burgemeesters, politieke partijen en bekende Nederlanders wisten hun weg naar de studio’s te vinden. Natuurlijk kwam niemand met lege handen.

Na de bekendmaking van de eindstand door presentatoren Dennis Weening en Pim Markering, is voorzitter en oprichter van Stichting Sintvoorieder1 Esther Blom er stil van: ”Ik sta hier echt in tranen. Het is niet te bevatten wat hier is gebeurd! Ik ben echt sprakeloos en wil iedereen die aan deze actie heeft meegewerkt en heeft gedoneerd ontzettend bedanken.”

Ook hoofdredacteur Henk Ruijl van Omroep West en Den Haag FM is trots: “Hoe prachtig is het dat naast al die mensen die kwamen doneren ook twee ministers de tijd wisten te vinden om bij ons langs te komen met cadeaus, want zowel Carola Schouten als Dennis Wiersma bracht een bezoek aan de studio. Carola Schouten vatte mooi samen hoe ik er ook over denk, namelijk dat het zo fijn is dat inwoners van deze regio, programmakers en alle mensen die hebben gedoneerd het verschil weten te maken voor alle kinderen die normaal gesproken geen cadeau met Sinterklaas zouden ontvangen. Het is hartverwarmend te zien hoe iedereen in de regio heeft meegedaan. En dat de samenwerking tussen collega-omroepen, zowel lokaal als regionaal, tot dit fantastische resultaat heeft geleid.”

Verbindende rol Omroep West
De inzamelactie die tegelijkertijd op verschillende radiostations was te horen is geïnitieerd door Omroep West, die als regionale omroep de verbindende rol nam om samen met Stichting Sintvoorieder1 en de samenwerkende omroepen de actie tot een succes te brengen.

Foto: Omroep West / Chris Westerduin (headerfoto)

Ontdek meer

RTV Oost zet de streektaal in het zonnetje tijdens de Week van de Streek

Van 10 t/m 17 maart is het de ‘Week van de Streek’ bij RTV Oost en besteedt de

07 03 2024

Dorothy Oosting volgt Overijsselaars die een dierbare hebben verloren

Vanaf januari is bij RTV Oost ‘Rouw op je dak’ te zien met verhalen van Overijsselaars die een dierbare hebben verloren.

28 12 2023

Omroep Flevoland start 2024 met vernieuwde radioprogrammering

Radioprogramma’s krijgen een nieuw jasje, een nieuwe programmanaam én er is ruimte voor meer muziek.

19 12 2023