RTV Drenthe start maandelijkse talkshow ‘Staat van Drenthe’

24-09-2020

RTV Drenthe bespreekt in de maandelijkse talkshow ‘De Staat van Drenthe’ een actueel Drents thema. Presentatrice Marjolein Lauret ontvangt aan tafel voorstanders, tegenstanders en beleidsmakers. Zaterdag 26 september is de wolf het eerste onderwerp.

De gasten in de eerste aflevering zijn wolvenkenner Egbert Post, schapenhouder Gijsbert Six en gedeputeerde Henk Jumelet. De wolf is een veelbesproken onderwerp, vooral nu vorige week donderdag bekend werd dat het dier zich definitief heeft gevestigd in de provincie. Om het thema van alle kanten te belichten wordt de discussie afgewisseld met wildcambeelden. Ook inwoners van Drenthe praten mee in een speciale reportage.

De Staat van Drenthe wordt zaterdag om 20.10 uur uitgezonden, het programma wordt om 22.10 uur herhaald. De uitzending is ook te bekijken via de website en de app, terugkijken kan ook op uitzending gemist, YouTube en NLZIET. De volgende afleveringen zijn op 24 oktober, 28 november en 19 december. De thema’s van de komende afleveringen worden gekozen uit de actualiteit.

Auteur: Robert Claus

Gerelateerde berichten

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022

De schrik zit er goed in bij RTV Utrecht na diefstal en mishandeling

Wim Kramer, hoofd nieuws van RTV Utrecht in gesprek met Villamedia.nl over diefstal en mishandeling: "Tijd voor daden in plaats van woorden."

14 06 2022

Filmploeg RTV Utrecht bestolen en mishandeld in Kanaleneiland

Een filmploeg van RTV Utrecht is bestolen van een camera en statief. De politie spreekt van een beroving met geweld.

13 06 2022