Rijnmond staat uitgebreid stil bij overlijden Jules Deelder

20-12-2019

Jules Deelder is in de nacht van woensdag 18 december op donderdag 19 december op 75-jarige leeftijd overleden. Ter nagedachtenis aan de Rotterdamse nachtburgemeester staat TV Rijnmond donderdagavond volledig in het teken van Deelder’s leven. Ook op radio en de online kanalen staat de regionale omroep stil bij het Rotterdamse icoon.

In 2014 werd Deelder uitgebreid geïnterviewd door programmamaker Ferry de Groot in de Rijnmond-serie ‘De Groot en de grote Rotterdammers’. Dit programma wordt donderdagavond vanaf 17:30 uur in twee delen uitgezonden op TV Rijnmond.

Om 19:30 uur maakt de film ‘Portret van Olivia de Havilland’ zijn debuut op tv bij Rijnmond. Hierin staat Deelder’s epische gelijknamige gedicht dat maar liefst 891 regels telt centraal. In het gedicht kijkt hij terug op de jaren vijftig. In de film van filmmaakster Sonia Herman Dolz lezen 26 (vooral Rotterdamse) dichters, performers en bekenden van Jules Deelder, en Deelder zèlf, ieder een deel van het gedicht als hommage aan de nachtburgemeester van Rotterdam.

Deelder staat ook centraal op Radio Rijnmond en de online kanalen van Rijnmond. Tot en met 19:00 uur is de radioprogrammering volledig gewijd aan het heengaan van de markante Rotterdammer met live studiogasten en interviews vanuit de stad. Op de website, de app en de social media-kanalen wordt door middel van vele video’s een mooi beeld geschetst van het kleurrijke leven van Deelder.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022